Загряваме фурната на 210 градуса. Нарязваме картофите на кръгчета и ги слагаме в намазана с мазнина тавичка. Поръсваме със сол, черен пипер и зелени подправки и заливаме със зехтина. Печем 30 мин, прибавяме доматите и допичаме още 15 мин. Варим пащърнака и магданоза малко вода до омекване. Загряваме сметаната с млякото и 2 с.л. масло, посоляваме. Пащърнака и магданоза смачкваме и го смесваме с млякото. Подправяме със сол, черен пипер и настъргано индийско орехче. Нарязваме чесъна на кръгчета и го изпържваме в 1 с.л. масло. Прибавяме топеното масло и изпържваме поръсеното със сол и черен пипер месо по 5-8 мин от всяка страна. Сервираме с картофи и пюре.
Продукти за 4 порции: 600 г картофи, 2 клонки зелени подправки, 1 с.л. зехтин, 150 г белени домати от консерва, 500 г пащърнак, 300 г магданозени корени, 125 г сметана, 125 мл прясно мляко, 3 с.л. масло, 2 скилидки чесън, настъргано индийско орехче, 4 котлета, 3 с.л. топено масло.