Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Телешки котлети с печени картофи и пюре от пащърнак

Синор.БГ / 06.03.2015 г.

Загряваме фурната на 210 градуса. Нарязваме картофите на кръгчета и ги слагаме в намазана с мазнина тавичка. Поръсваме със сол, черен пипер и зелени подправки и заливаме със зехтина. Печем 30 мин, прибавяме доматите и допичаме още 15 мин. Варим пащърнака и магданоза малко вода до омекване. Загряваме сметаната с млякото и 2 с.л. масло, посоляваме. Пащърнака и магданоза смачкваме и го смесваме с млякото. Подправяме със сол, черен пипер и настъргано индийско орехче. Нарязваме чесъна на кръгчета и го изпържваме в 1 с.л. масло. Прибавяме топеното масло и изпържваме поръсеното със сол и черен пипер месо по 5-8 мин от всяка страна. Сервираме с картофи и пюре.

Продукти за 4 порции: 600 г картофи, 2 клонки зелени подправки, 1 с.л. зехтин, 150 г белени домати от консерва, 500 г пащърнак, 300 г магданозени корени, 125 г сметана, 125 мл прясно мляко, 3 с.л. масло, 2 скилидки чесън, настъргано индийско орехче, 4 котлета, 3 с.л. топено масло.

Телешки котлети с печени картофи и пюре от пащърнак
9009
 

Последни материали
Виж
Вижте ставките по преходната национална помощ за говеда и биволи за Кампания 2025 г.
Хапваме повече плодове и зеленчуци
За пет години сме намалили хляба с 16%
Среща на депутата Десислава Танева с привърженици
ГЕРБ в Сливен: Има дефицити в управлението на много министерства
Басейнова дирекция
Светкавично разчистват асфалтов отпадък от брега на Тунджа, до Крушаре
Стопанинът обяснява чудото
Как овощната градина на Халил оцеля в масивен пожар около нея
Посланикът н.пр. Арун Саху пред бизнеса
Пазарът в Индия е отворен за българското вино
Свързани материали
Виж
Телешки пържоли със сусам и соев сос
Пастет от телешки черен дроб
Зимна супа от телешки джолан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини