Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Телешки котлети с печени картофи и пюре от пащърнак

Синор.БГ / 06.03.2015 г.

Загряваме фурната на 210 градуса. Нарязваме картофите на кръгчета и ги слагаме в намазана с мазнина тавичка. Поръсваме със сол, черен пипер и зелени подправки и заливаме със зехтина. Печем 30 мин, прибавяме доматите и допичаме още 15 мин. Варим пащърнака и магданоза малко вода до омекване. Загряваме сметаната с млякото и 2 с.л. масло, посоляваме. Пащърнака и магданоза смачкваме и го смесваме с млякото. Подправяме със сол, черен пипер и настъргано индийско орехче. Нарязваме чесъна на кръгчета и го изпържваме в 1 с.л. масло. Прибавяме топеното масло и изпържваме поръсеното със сол и черен пипер месо по 5-8 мин от всяка страна. Сервираме с картофи и пюре.

Продукти за 4 порции: 600 г картофи, 2 клонки зелени подправки, 1 с.л. зехтин, 150 г белени домати от консерва, 500 г пащърнак, 300 г магданозени корени, 125 г сметана, 125 мл прясно мляко, 3 с.л. масло, 2 скилидки чесън, настъргано индийско орехче, 4 котлета, 3 с.л. топено масло.

Телешки котлети с печени картофи и пюре от пащърнак
9124
 

Последни материали
Виж
Наведнъж
На първо и второ четене депутатите приеха промени в Закона за защита на растенията
ОСП след 2028 г.
ЕС ще отпуска до 200 хил. евро на ферма за въвеждане на агроекологични мерки
Инициатива „Ден на отворените врати“
Агрополихим въведе 139 студенти и ученици в реалната индустрия
Съвместно с фермерите
До 1 септември 2026 г. България трябва да има план за възстановяване на природата
Имат три фундаментални искания
Исторически протест: 10 хиляди фермери блокират днес центъра на Брюксел
Субсидиите са и за тези в преход
Биологичните пчелари получиха над 14 млн. лв. субсидии
Свързани материали
Виж
Телешки пържоли със сусам и соев сос
Пастет от телешки черен дроб
Зимна супа от телешки джолан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини