Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.03.2015 г.

Телешки котлети с печени картофи и пюре от пащърнак

Загряваме фурната на 210 градуса. Нарязваме картофите на кръгчета и ги слагаме в намазана с мазнина тавичка. Поръсваме със сол, черен пипер и зелени подправки и заливаме със зехтина. Печем 30 мин, прибавяме доматите и допичаме още 15 мин. Варим пащърнака и магданоза малко вода до омекване. Загряваме сметаната с млякото и 2 с.л. масло, посоляваме. Пащърнака и магданоза смачкваме и го смесваме с млякото. Подправяме със сол, черен пипер и настъргано индийско орехче. Нарязваме чесъна на кръгчета и го изпържваме в 1 с.л. масло. Прибавяме топеното масло и изпържваме поръсеното със сол и черен пипер месо по 5-8 мин от всяка страна. Сервираме с картофи и пюре.

Продукти за 4 порции: 600 г картофи, 2 клонки зелени подправки, 1 с.л. зехтин, 150 г белени домати от консерва, 500 г пащърнак, 300 г магданозени корени, 125 г сметана, 125 мл прясно мляко, 3 с.л. масло, 2 скилидки чесън, настъргано индийско орехче, 4 котлета, 3 с.л. топено масло.

Телешки котлети с печени картофи и пюре от пащърнак
8561
 

Последни материали
Виж
Поддържането на защитените природни територии е приоритет за МЗХ
Откакто България е в Шенген се внасят повече животни с неясен произход
Изследване
Докладът на ЕС показва, че 39,5 на сто от повърхностните води са в добро състояние
Решения на Министерския съвет
ЕС ще се застрахова с резерв от 1 милиард евро по споразумението с МЕРКОСУР
В отворено писмо от Форест.БГ до земеделския министър
Бизнесът предупреждава за безпрецедентна криза при продажбата на дървесина
Подкрете качеството!
Българският пробиотик срещу грипа на „Ел Би Булгарикум“
Свързани материали
Виж
Телешки пържоли със сусам и соев сос
Пастет от телешки черен дроб
Зимна супа от телешки джолан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини