Гръцки търговци проявяват огромен интерес към българските сушени колбаси и деликатеси и това е било отбелязано при първото представяне на родния месопреработвателен бизнес на най-голямото изложение за храни Detrop в Солун, проведено в края на февруари. Българските компании се представят за първи път, съобщиха от асоциацията на месопреработвателите, която заедно с Интер Експо Центъра е организирала участието в Солун. Особен интерес е привлякло участието на сдружението «Традиционни сурово-сушени месни продукти», обединило едни от най-изтъкнатите производители на такива традиционни храни като луканки, филета, суджуци и др.
Сред българските изложители са били компании като «Бартлинк интернешънъл» - Пловдив, «Гала М» - Монтана, «Кресона» - Бузовград, «Чикън груп» - Бургас и «Ломско пиво».
По време на изложението са проведени ценни бизнес срещи, голяма част от които ще приключат със скорошно подписване на търговски договори, съобщиха от асоциацията.