Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.08.2014 г.

Овнешки котлети с патладжан и тиквички

Обелваме патладжана и го нарязваме на кубчета, посоляваме и след 10 минути отцеждаме. Лука нарязваме по-на едро, 2 скилидки чесън и тиквичката - на кръгчета, чушките – на кубчета. Надребняваме обелените домати. Подсушените патладжани запържваме в 2 с.л. олио. Запържваме лука в 1 с.л. олио, добавяме чушките с тиквичката, след 5 мин патладжаните, доматите, розмарина и дафиновия лист. Задушаваме на среден огън окло 20 мин и подправяме. Останалия чесън смачкваме и го задушаваме в мазнината. Добавяме розмарина и запържваме котлетите. Посоляваме и подправяме. Поднасяме със зеленчуците и украсяваме с розмарин.

Продукти за 4 порции: 1 патладжан, 2 глави лук, 4 скилидки чесън (може и повече), 4 чушки, 3 тиквички, 3 домата, 5 с.л. зехтин, 1 дафинов лист, клонка розмарин, 12 овнешки котлета.

Овнешки котлети с патладжан и тиквички
7657
 

Последни материали
Виж
Поддържането на защитените природни територии е приоритет за МЗХ
Откакто България е в Шенген се внасят повече животни с неясен произход
Изследване
Докладът на ЕС показва, че 39,5 на сто от повърхностните води са в добро състояние
Решения на Министерския съвет
ЕС ще се застрахова с резерв от 1 милиард евро по споразумението с МЕРКОСУР
В отворено писмо от Форест.БГ до земеделския министър
Бизнесът предупреждава за безпрецедентна криза при продажбата на дървесина
Подкрете качеството!
Българският пробиотик срещу грипа на „Ел Би Булгарикум“
Свързани материали
Виж
Телешки котлети с печени картофи и пюре от пащърнак
Свински котлети с ябълки
Неделни глезотии
Свински котлети с пушени гърди
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини