Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Овнешки котлети с патладжан и тиквички

Синор.БГ / 06.08.2014 г.

Обелваме патладжана и го нарязваме на кубчета, посоляваме и след 10 минути отцеждаме. Лука нарязваме по-на едро, 2 скилидки чесън и тиквичката - на кръгчета, чушките – на кубчета. Надребняваме обелените домати. Подсушените патладжани запържваме в 2 с.л. олио. Запържваме лука в 1 с.л. олио, добавяме чушките с тиквичката, след 5 мин патладжаните, доматите, розмарина и дафиновия лист. Задушаваме на среден огън окло 20 мин и подправяме. Останалия чесън смачкваме и го задушаваме в мазнината. Добавяме розмарина и запържваме котлетите. Посоляваме и подправяме. Поднасяме със зеленчуците и украсяваме с розмарин.

Продукти за 4 порции: 1 патладжан, 2 глави лук, 4 скилидки чесън (може и повече), 4 чушки, 3 тиквички, 3 домата, 5 с.л. зехтин, 1 дафинов лист, клонка розмарин, 12 овнешки котлета.

Овнешки котлети с патладжан и тиквички
8010
 

Последни материали
Виж
Предстоящо
Първи празник на лютеницата в Първомай - на 4 октомври
Сезонните прегледи поскъпват повече от годишните
Нов скок в таксите за земеделската техника – до 3 пъти по-скъпи прегледи
Решения
На 17 септември ще бъде обявена структурата на Националния борд по водите
Собственик на „Брягово милк“ ЕООД
Александър Алексиев: Масовата ваксинация ще унищожи гръбнака на овцевъдството
Чудо няма да стане
Симеон Караколев: Всеки ден имаме заразено стадо. Докога?
Последните търгове са за имоти в Силистра, Търговище, Кюстендил
Държавата пуска на търг земя от бившите кооперативи – без ограничения за купувачи
Свързани материали
Виж
Телешки котлети с печени картофи и пюре от пащърнак
Свински котлети с ябълки
Неделни глезотии
Свински котлети с пушени гърди
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини