Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
09.07.2014 г.

Качествената почвообработка е ключът към богата и здрава реколта

SWIFTERDISC XO е къс компактор-дисков култиватор с висока работна скорост до 15 км/ч.

Жътвената кампания вече е в разгара си и земеделските производители трескаво работят по прибиране на реколтата. Предстои ожънатите ниви да се подготвят за есенната сеитба, а всеки земеделец знае, че качествената почвообработка е един от факторите, оказващи влияние върху качеството на продукцията и по-високите добиви. Предлаганите от Мегатрон машини с марка Bednar вече са се доказали по българските полета. Това съвсем не е случайно, защото тежките почви в страната ни са голямо изпитание за почвообработващите машини. Здравина, надеждност, качество, дълготрайност, лесно и бързо обслужване –  това сa характеристиките на машините произведени от Bednar. Портфолиото на компанията е добре познато на българските земеделски производители, като то непрекъснато се допълва от нови модели, за да удовлетвори и най-взискателните си клиенти. Сега внимание привличат атрактивните летни промоции на техника Bednar анонсирани от Мегатрон – официалния представител на бранда за България. Машините се предлагат с 15% отстъпка до края на лятото, а моделите от които фермерите могат да избират предлагат различна почвообработка в зависимост от предпочитанията и използваната технология.

SWIFTERDISC XO е къс компактор-дисков култиватор с висока работна скорост до 15 км/ч. Благодарение на прецизното разпределение на центъра на тежестта (оста е пред задния ролер) машината е стабилна, независимо от работната скорост. Тя осигурява бърза, евтина и висококачествена стърнищна култивация и предсеитбена подготовка като освобождава повърхностния пласт, реже растителните остатъци, смесва ги с почвата и разрушава капилярността им. Swifterdisc XO се предлага в няколко модела с различна работна ширина – от 4; 4,5; 5; 6 и 7 метра в зависимост от потребностите. Транспортната ширина на всички модели е 3 м., а работната дълбочина от 2 до 12 см.

АТLAS АО е компактен дисков култиватор от типа „къса версия” със здрава и надеждна конструкция, която позволява използването на машината както за минимални обработки на почвата, така и за конвенционални методи (след оран) при наличието на голямо количество растителни остатъци. Окомплектована е с дискове с диаметър 620 мм и 6 мм. дебелина които позволяват обработки до 16 см. Използва се за разрохкване на повърхностния почвен слой придружено от много добро нарязване и размесване на растителните остатъци след жътва. АТLAS АО се предлага в 4 модела с различна работна ширина: от 4 до 6 метра и дълбочина на обработка от 6 до 16 см.

Новост в продуктовото портфолио на Bednar е ATLAS HO - тежък, компактен, дисков култиватор къса версия с много здрава конструкция, предназначен за обработка на стърнища на дълбочина до 18 см. Справя се отлично с голямото количество остатъци след жътва, извършва качествена обработка дори и при сухи и тежки почви. Новото Х-образно разположение на секциите, както и възможността за регулировка на работния ъгъл на предните дискови секции позволява точно следване на траекторията на трактора. Вградената ос осигурява стабилност на машината дори и при високи скорости. Дисковият култиватор Atlas HO е представен от четири модела с работна ширина от 4,2 м. до 7,2 м. и работна дълбочина от 6 до 18 см.

TERRALAND TN е продълбочител позволяващ бързо и евтино продълбочаване на дълбочина до 65 см. Уникалният дизайн на ралниците въздейства върху всички видове почви без да са необходими във всички случаи големи конски сили. Машината може да се използва и за работа на дълбочини 25 - 55 см, като се разрушават компресираните пластове и се подобрява профила на почвата. Цялата рама е с просвет 79 /89 см и е произведена от високоякостна стомана Alform. TERRALAND TN осигурява дълбоко разрохване на уплътнените почвени пластове и интензивно размесване на растителните остатъци със значително намаляване на разходите. Този продълбочител е алтернатива на оранта с плуг като му е необходима по-малка мощност в сравнение с класическия плуг поради по-малкото съпротивление на работните органи. Предлага се с работна ширина 3 или 4 метра в зависимост от модела.

Качествената почвообработка е ключът към богата и здрава реколта
14693
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
KUHN PERFORMER - 4 обработки само с едно минаване
Пазарът на продукти за почвообработка ще достигне 36 млрд. долара до 2020 г.
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини