Наситняваме лука и чесъна, чушлето накълцваме. Смесваме в купа каймата с лука, чесъна, чушлето, яйцето, горчицата и галетата, сол и челен пипер и омесваме. Отцеденото сирене нарязваме на кубчета с размер 1-2 см. Оформяме от каймата кюфтета, поставяйки във всяко по 1-2 кубчета сирене. Приплесваме ги леко и ги изпържваме в загрятото олио. Поднасяме ги топли с гарнитура от пържени патладжани, тиквички и чушки с пресни домати и пресни зеленчуци.
Продукти: 4 скилидки чесън, 1 глава лук, 1 люто чушле, 500 г кайма, 1 с.л. горчица, 1 яйце, 2 с.л. галета, сол, смлян черен пипер, 100 г овче сирене, 4 с.л. олио.