Начало » Новини » Страната
28.03.2014 г.

Чорбаджийско локумено сладко ще бъде представено на изложението Фудтех в Пловдив

Панаири

Международен панаир - Пловдив

Рецепта за чорбаджийско локумено сладко, пазена дълги години в тайна, за първи път ще бъде разкрита за посетителите на изложението „Фудтех 2014“.

 

Форумът за храни и напитки, опаковки, машини и технологии ще се проведе от 2-и до 5-и април в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на международния панаир.

 

Тази година участие ще вземат фирми от България, Румъния, Турция и Унгария.

 

Водеща тема ще бъде здравословното хранене и качествените изделия, направени по утвърдените стандарти.

 

Откроява се и съпътстващата програма, в която ще бъде включено и второто издание на работилницата „Сготви си здраве“. През миналата година тя  предизвика фурор сред посетителите.

 

Обещанията са тази година щандът да бъде още по-атрактивен, като акцентът ще бъде върху кулинарните традиции и автентичните храни, съобщиха организаторите от Сдружение „Устойчиво общество“. 

        

На живо ще бъде приготвено и чудното  „чорбаджийско локумено сладко“ с два вида стафиди, кайсии и български локум.

 

Майстори от Академия „Кулинарен историк“ ще демонстрират рецепти за лютеница, сладко и конфитюр, ще представят новата програма „Исторична и здравословна храна“.

 

Посетителите ще видят как се правят  биовеган крекери, козе сирене и пастет от него, домашен хляб с квас, сурови и „шоколадови“ бонбони с мед.

 

Проявата ще събере производители на биохрани и ще покаже различни традиционни здравословни техники за приготвяне на вкусни продукти без добавки и с минимално въздействие върху естествените им качества.

        

Темата за здравословното хранене се разширява с участието на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет, което включва измервания на кръвна захар,  консултации с диетолози и ендокринолози, лекции на тема „Диабет, хранене и алкохол“.

        

 

В рамките на „Фудтех 2014“  се провежда и традиционният „Гурме салон“. Кулинарни виртуози ще сътворяват изтънчени и полезни ястия от български и екзотични продукти.

        

 

Изложбата „Вкусовете на Италия“ отново дава възможност на ценителите на изискани вина, напитки и храни да усетят чара на прочутата италианска кухня. На щандовете може да се видят: вино, зехтин, захарни и сладкарски изделия, чай, кафе и какао, ядки, плодове и зеленчуци, консерви, мармалади, сладка, конфитюри, както и ресторантско оборудване.

 

За експертите в бранша са деловите прояви от съпътстващата програма на „Фудтех“.

 

На 3-и април от Асоциацията на млекопреработвателите в България ще организират конференция за проблемите и мерките за развитие на сектора. Семинар за  новите  изисквания към етикетите на различни видове продукти ще се състои на 3 и 4 април по инициатива на Асоциацията на месопреработвателите в  България.

        

 

Паралелно с „Фудтех 2014“ в Панаира ще се проведе Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“, като двата форума са под егидата на Министерството на земеделието и храните. По същото време е и Международна изложба за оборудване на хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“.

        

Специалистите могат да направят онлайн регистрация в сайта на Панаира и да получат карта за безплатен достъп, която важи за всички прояви.

Чорбаджийско локумено сладко ще бъде представено на изложението Фудтех  в  Пловдив
7927
 

Последни материали
Виж
Как да се справим с паякообразните акари по краставиците?
Над половината от доставените през първото полугодие идват от Турция
Нарасналият 11 пъти внос на яйца в САЩ свали цените им с 64 на сто
С 6 месеца пък е удължено лицензирането на вноса от Украйна
Румъния удължи с 3 месеца ограничението върху надценките на основни храни
Недостатъчното предлагане в страната подгря здраво цените
Китай е договорил 25 на сто от възможния износ от новата реколта ечемик в Украйна
Как зеленчуците поскъпват 4 пъти от полето до рафта
Братята Кумчеви: Без субсидии и без мрънкане работим за 5 търговски вериги от 5:30 до 18 ч
Сред историческите обекти е лятната резиденция на княз Александър Батенберг
Междуведомствена работна група обсъди опазването на културното наследство на територията на ДП „Кабиюк“
Свързани материали
Виж
Започва фермерското изложение на местни продукти в Пловдив
Изложение Free From Specialty Food & Wine 2025
Родният бизнес се нарежда сред лидерите в здравословните храни
Фермери представиха местни продукти на фестивала „Ало, Космос"
В София тех парк
Фермерски продукти се предлагат на Фестива „Ало, Космос“ в София
Започва фермерското изложение на местни продукти в Стара Загора
Изложението за парфюмерия и козметика SIMPPAR
Българската аромаиндустрия с ценни партньорства на изложение в Париж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини