Начало » Новини » Страната
28.03.2014 г.

Чорбаджийско локумено сладко ще бъде представено на изложението Фудтех в Пловдив

Панаири
Чорбаджийско локумено сладко ще бъде представено на изложението Фудтех  в  Пловдив

Международен панаир - Пловдив

Рецепта за чорбаджийско локумено сладко, пазена дълги години в тайна, за първи път ще бъде разкрита за посетителите на изложението „Фудтех 2014“.

 

Форумът за храни и напитки, опаковки, машини и технологии ще се проведе от 2-и до 5-и април в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на международния панаир.

 

Тази година участие ще вземат фирми от България, Румъния, Турция и Унгария.

 

Водеща тема ще бъде здравословното хранене и качествените изделия, направени по утвърдените стандарти.

 

Откроява се и съпътстващата програма, в която ще бъде включено и второто издание на работилницата „Сготви си здраве“. През миналата година тя  предизвика фурор сред посетителите.

 

Обещанията са тази година щандът да бъде още по-атрактивен, като акцентът ще бъде върху кулинарните традиции и автентичните храни, съобщиха организаторите от Сдружение „Устойчиво общество“. 

        

На живо ще бъде приготвено и чудното  „чорбаджийско локумено сладко“ с два вида стафиди, кайсии и български локум.

 

Майстори от Академия „Кулинарен историк“ ще демонстрират рецепти за лютеница, сладко и конфитюр, ще представят новата програма „Исторична и здравословна храна“.

 

Посетителите ще видят как се правят  биовеган крекери, козе сирене и пастет от него, домашен хляб с квас, сурови и „шоколадови“ бонбони с мед.

 

Проявата ще събере производители на биохрани и ще покаже различни традиционни здравословни техники за приготвяне на вкусни продукти без добавки и с минимално въздействие върху естествените им качества.

        

Темата за здравословното хранене се разширява с участието на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет, което включва измервания на кръвна захар,  консултации с диетолози и ендокринолози, лекции на тема „Диабет, хранене и алкохол“.

        

 

В рамките на „Фудтех 2014“  се провежда и традиционният „Гурме салон“. Кулинарни виртуози ще сътворяват изтънчени и полезни ястия от български и екзотични продукти.

        

 

Изложбата „Вкусовете на Италия“ отново дава възможност на ценителите на изискани вина, напитки и храни да усетят чара на прочутата италианска кухня. На щандовете може да се видят: вино, зехтин, захарни и сладкарски изделия, чай, кафе и какао, ядки, плодове и зеленчуци, консерви, мармалади, сладка, конфитюри, както и ресторантско оборудване.

 

За експертите в бранша са деловите прояви от съпътстващата програма на „Фудтех“.

 

На 3-и април от Асоциацията на млекопреработвателите в България ще организират конференция за проблемите и мерките за развитие на сектора. Семинар за  новите  изисквания към етикетите на различни видове продукти ще се състои на 3 и 4 април по инициатива на Асоциацията на месопреработвателите в  България.

        

 

Паралелно с „Фудтех 2014“ в Панаира ще се проведе Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“, като двата форума са под егидата на Министерството на земеделието и храните. По същото време е и Международна изложба за оборудване на хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“.

        

Специалистите могат да направят онлайн регистрация в сайта на Панаира и да получат карта за безплатен достъп, която важи за всички прояви.

Чорбаджийско локумено сладко ще бъде представено на изложението Фудтех  в  Пловдив
6087

Последни материали
Виж
Затварянето на заведенията и намалелият износ наводниха пазара
Цената на пилешкото в ЕС е на 5-годишен минимум
Ръстът на приходите и доставките обаче плавно забавя скорост
Турция е спечелила близо 2 милиарда долара от износа на лешници през сезона
Предстои хуманно умъртвяване на птиците
Откриха птичи грип във ферма с 28 500 кокошки-носачки в Асеновград
Поскъпнала е единствено захарта
Цените на храните в света са на 17-месечно дъно
След поредния провален сезон производителите се замислят за алтернативи
Градушки довършиха реколтата от костилкови плодове в Италия
Особено силен е ръстът при млечните и преработените месни продукти
Износът на животинска продукция от Литва расте въпреки коронавируса
Свързани материали
Виж
Съобщиха от браншовото сдружение
И мартенският форум на дунавските овощари се отлага заради корона вируса
Къде сме ние?
За децата, фермерите и политиците на Франция
От утре до 26 февруари
България участва за пръв път с щанд за млечни продукти на специализирано изложение в Париж
Близо 650 фирми от 30 държави се представят на форума
Танева открива тазгодишното издание на АГРА
Замминистър Маринов представи политиките в биопроизводството
България е представена от 20 компании на изложението BioFach в Германия
Родните овощари мерят сили с 3300 изложители от цял свят на ФРУТ ЛОГИСТИКА
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам