На възраст 30-40 дни малките японски пъдпъдъци са почти толкова големи, колкото възрастните полово зрели птици, като достигат живо тегло до 110 грама и дълбочина на гърдите 1,5 см. Първото яйце те снасят на възраст 35-40 дни (средно 38 дни). На 40-дневна възраст трябва да започне да се контролира носливостта им. Тогава птиците се настаняват в специални кафези за снасяне на яйца. Всеки от тях е с размери 90/30/10 см. Комплектуват се в 5-7-етажни батерии. Подът е с наклон, поставен по-високо на задната страна, така че яйцата се събират в предната страна на кафеза. За да се получи по-висока носливост, необходимо е преди всичко носачките да се хранят с пълноценни смески. Те трябва да съдържат 20-24 на сто суров протеин, 2800 ккал обменна енергия, 4 на сто калций, 1 на сто фосфор. В 1 кг смеска трябва да се съдържат: 13 000 МЕ витамин А, 2500 МЕ витамин Д3, 30 мг витамин Е, 6 мг витамин В2, 15 мг калциев пантотенат и др. Една възрастна птица изяжда 20-25 грама суха смеска.
Помещението за снасяне се осветява 6 часа в денонощието. Изчислява се по 1 ват на 1 кв. м подова площ. Оптималната гъстота в кафезите се приема да бъде 6-7 пъдпъдъка на 300 кв. см площ през лятото и 9-10 броя през зимата. Най-подходяща температура за снасяне е 20-25 градуса С. За разлика от кокошките, които снасят главно преди обяд, пъдпъдъците снасят след обяд. Ето защо кафезите се почистват преди обяд, за да може пъдпъдъците след това да се оставят на спокойствие. При годишна продукция 260-280 яйца от пъдпъдък общата яйчна маса превишава теглото на птицата 20-22 пъти, докато при кокошките -9-10 пъти. Като правило първите 15 яйца не се използват за люпене.