Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.10.2017 г.
Маринована мешана туршия
Маринована мешана туршия

Нарязваме морковите на колелца, доматите надупчваме с вилица, а листата целина нарязваме на дребно. Изрязваме дръжките на чушките на 1 см от основата им. Зелето нарязваме на едри ивици. Нареждаме зеленчуците на пластове в по-голям съд. Смесваме оцета, олиото, захарта, солта и подправките и кипваме за 10 мин. С изстиналата марината заливаме зеленчуците. Туршията е готова след 20 дни.

Продукти: 3,5 кг чорбаджийски чушки, 500 г зелени домати, 1 кг моркови, 1 кг зеле, 100 г чесън, 300 г целина листа, 500 г олио, 1,6л оцет, 300 г сол, 300 г захар, черен пипер, бахар, 3 дафинови листа

900
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Полезни съвети
От какво се определят вкусовите качества на картофите
Заради силните студове през пролетта
Във Франция прибраха минимална реколта от грозде за последните 60 години
Ръстът на добивите обаче е осигурил по-богата реколта от мека пшеница
Площите със зърнени култури в ЕС са намалели за трети пореден сезон
Винка - красиви прегради
През есента се внасят основно фосфор и калий в овощната градина
Преди първия сняг, растенията трябва да са вкоренени
За да отгледате зимен чесън, засадете го сега
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам