Начало » Новини » Страната
24.04.2017 г.

Снимка на Пловдивското Небет тепе спечели европейски фотоконкурс

19-годишната Марияна Минчева от Карнобат е големият победител във фотоконкурса „Това е моята Европа“. Като награда тя получава пътуване до Брюксел и посещение на централата на Европейския парламент.  Седемчленното жури на фотоконкурса прекара часове в гледане на снимки и дискусии. Пред зоркия му поглед минаха близо 1200 фотографии на около 300 младежи.

След дълги дебати журито реши да присъди първата награда на 19-годишната Марияна от Карнобат за нейната черно-бяла снимка на пловдивското Небет тепе. Марияна е студентка и това ще бъде нейното първо пътуване в чужбина.

Второто място във фотоконкурса е за Виктория Самокварева от Казанлък, която е на 26 години. Тя ще получи страхотен дигитален фотоапарат за снимката си „Бременските музиканти“. Третото място донесе професионален курс по фотография на 26-годишната Йоана Такова от Перник.  Тя го спечели с кадър на Дяволския мост в Родопите. 

Наградата на публиката отива при 17-годишния Радослав Свирецов от Бургас, чиято снимка на Бузлуджа - „Космическа връзка“, събра над 1400 харесвания на страницата на фотоконкурса във „Фейсбук“ - https://www.facebook.com/europeandi.bg/.

Над 40 от най-добрите снимки в конкурса ще бъдат включени във фотоизложбата „Това е моята Европа” от 2 до 16 май 2017 г. в столичната Градска градина пред Народния театър. Български евродепутати ще връчат наградите на победителите по време на откриването на изложбата на 5 май от 11.00 часа.

Членове на журито на фотоконкурса „Това е моята Европа“ бяха: проф. д-р Ингрид Шикова от катедра „Европеистика” в СУ „Св. Климент Охридски”, фотожурналистът от в. „24 часа“ Десислава Кулелиева, основателят „Булфото“ Евгени Димитров, дългогодишният оператор в БНТ Красимир Михайлов и бившият главен редактор на седмичника „Анонс“ и списание „Черга БГ“ Биляна Богоева. Почетни членове на журито са директорът на Българското училище за политика Ирина Алексиева и пресаташето към Информационното бюро на Европейския парламент в София Биляна Църноречка.

Фотоконкурсът „Това е моята Европа“ се организира от Българското училище за политика „Димитър Паница” като част от проекта „Европа и аз“, който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент. В рамките на проекта през юни ще се проведе и дискусионен форум на тема: „Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?”. 

Снимка на Пловдивското Небет тепе спечели европейски фотоконкурс
4001
 

Последни материали
Виж
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Ще се представят над 100 производители
Безплатни 100 000 фиданки ще раздадат на фестивала „Семе българско”
Защо цветовете на разсада падат след засаждане на постоянно място?
Фермерите настояват за промени в Закона за застраховането
Градушка унищожи лозя и рози в село Баня, застраховките важат от първи май
Свързани материали
Виж
JOHN DEERE конкурс: ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ОПЕРАТОРИ 2021
Разкажете вашата жътвена история в снимки
Изпратете снимки на вашите посеви за играта Магията на растежа
Намаляват се сроковете за извършване на услуги по Закона за държавната собственост
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини