Начало » Новини » Страната
28.09.2016 г.

Кои земеделски училища се прехвърлят от агроминистерството към общините

Решения на Министерския съвет

sinor.bg

Правителството прие четири решения, с които от Министерството на земеделието и храните се отнема управлението на училищни имоти и тяхната собственост се прехвърля на съответните общини. С решенията община Пловдив получава собствеността върху сградите и терените на Професионалната гимназия (ПГ) по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“ и на ПГ по хранителни технологии и техника. Община Велинград – на ПГ по горско стопанство „Христо Ботев“. Община Стара Загора – на ПГ по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“, а община Ловеч – на ПГ по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“.

Община Брегово получава собствеността върху девет сгради, които ще се ползват от Центъра за работа с деца – Брегово, клуб „Млад граничар“ при СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и Патриотичен клуб „Тимошки хайдути“. Училището ще ползва две сгради и за практически занятия на паралелките „Агроеколог“, а общината ще преобразува друга от предоставените сгради в два центъра за настаняване от семеен тип с общ капацитет от 30 места.

Във Велико Търново ще бъде разкрита обществена трапезария, след като правителството предостави на общината за срок от 10 г. правото на управление на част от имот, който представлява бивша столова с площ от 54 кв. м и прилежащи към нея помощни помещения.

Община Севлиево получава едноетажна сграда на ул. „Свети Княз Борис I” №9 в общинския град за социални, културни, образователни цели. На община Костинброд се предоставят 13 дка и построените на терена сгради в с. Безден, за да изгради инфраструктура за предоставяне на социалната услуга „Център за временно настаняване” в подкрепа на лица, лишени временно или трайно от жилище.

За обособяване на база за развитие на лова и риболовния спорт правителството предостави безвъзмездно на община Садово 811 дка в местността „Мандрата“ в землището на с. Катуница. Общината е задължена да опазва, поддържа и обогатява съществуващата в имота растителност и да го опазва от посегателства.

С друго решение кабинетът отне от МЗХ правото на управление на 14 поземлени имота в землището на с. Чепинци, община Рудозем. Терените попадат в обхвата на бъдещия пропускателен пункт Рудозем – Ксанти, като възложител на проекта е Областна администрация – Смолян, под чието управление преминават и имотите.

В управление на областния управител на Търговище преминават помещение от 98 кв. м и гараж на ул. „Христо Ботев” в града. Имотите са с отпаднала необходимост за НАП след оптимизиране на ползваните от териториалната дирекция обекти. На МВР пък се предоставя управлението на имот във Вършец, правата върху който досега имал областният управител на Монтана. Застроеният терен на ул. „Ботуня“ във Вършец и в момента се ползва за изпълнение на функциите на МВР.

За нуждите на проект за корекция на р. Джерман на територията на общините Дупница и Бобошево МЗХ получава от Агенция „Пътна инфраструктура“ 11 имота, които се намират в землищата на селата Джерман и Блажиево.

Правителството разреши учредяване в полза на „Видин Агро” ЕООД на право за прокарване на захранващ електропровод върху имот на МЗХ в землището на с. Градец, община Видин. За учреденото право на прокарване дружеството ще заплати съответната нормативно определена цена.

Кои земеделски училища се прехвърлят от агроминистерството към общините
5614
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Първи стъпки към промени
Много ентусиазъм се иска, за да стигнат биоплодовете и зеленчуците до детските ни кухни
БАБХ
При проверките из училищата са открити доста храни и напитки, негодни за децата
Среща министри ЕС
Процент от биопродуктите засега няма да се продават задължително в училища и болници
БАБХ извърши 1264 проверки в училищата в страната от началото на учебната година
Правителството прецени мярката като обида за местните фермери
Френски кмет разгневи управляващите със забрана на месните ястия в училищата
БАБХ
След проверките училищата са наложени два акта за няколко хиляди лева
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини