Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
18.11.2015 г.

Сурова трушия

Нареждаме зеленчука в подходяща каца или бидон. Сваряваме саламура от водата и солта и заливаме с нея туршията. Водата трябва да е или вряла или добре изстудена, но в никакъв случай хладка. Притискаме туршията с кръстачка и тежък камък и претакаме през 1-2 дни в продължение на 2 седмици.

Продукти: 10 кг чушки, 3 кг зелени домати, 2 кг моркови, 1 кг целина, 1 кг лук, 500 г чесън, 2 кг бяло зеле, 1 кг карфиол, 1 кг бамя, 1,4 кг сол, 20 л вода.

Сурова трушия
14441
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини