Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.01.2017 г.

Сарми по сръбски

Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. Бланшираме зелевите листа също в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят. Прекарваме двата вида месо през месомелачка. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в 1 с.л. олио. Смесваме го с каймата и ориза и прибавяме нарязаната на кубчета сланина, яйцето, подправки и сол на вкус. Омесваме добре и разпределяме плънката върху зелевите листа, които сме натрили със счукания чесън. Свиваме сарми, нареждаме ги в тавичка, поръсваме останалото олио и печем в умерено загрята фурна, като по време на печенето обливаме сармите с топла вода и соса от печенето.

Продукти: 4 зелеви листа, 150 г свинско месо от плешката, 150 г телешко месо от плешката, 50 г сланина, 50 г ориз, 1 парченце лук, 3 с.л. олио, 1 чушка, 3 скилидки чесън, черен пипер, сол.

Сарми по сръбски
12543
 

Последни материали
Виж
Производители очакват поскъпване на олиото заради недостиг на суровина
Сушата свива реколтата от слънчоглед наполовина на миналогодишната
Без ваксинация две трети от страната може да пламне до 2 седмици
Използва се ваксина за различен от върлуващия у нас серотип на синия език
Доклад на Синор.БГ
Запознайте се с двама фермери, създали собствения си независим малък свят
За 2 щети не може да бъде потвърдено, че са нанесени от кафяви мечки
В Смолянско провериха 17 сигнала за щети от мечки през юли
Специализирана комисия от София ще преценява и нарежда обезщетения
Над 240 заявления за пропаднали площи с трайни насаждения са подадени в Търговищко
Въпреки скока от 145 на сто при доставките на соя за трети страни
ЕС сви с над една трета износа на маслодайни култури в началото на сезона
Свързани материали
Виж
Сарми с боб
Телешко – голи сарми
Руски сарми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини