Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Сарми по сръбски

Синор.БГ / 17.01.2017 г.

Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. Бланшираме зелевите листа също в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят. Прекарваме двата вида месо през месомелачка. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в 1 с.л. олио. Смесваме го с каймата и ориза и прибавяме нарязаната на кубчета сланина, яйцето, подправки и сол на вкус. Омесваме добре и разпределяме плънката върху зелевите листа, които сме натрили със счукания чесън. Свиваме сарми, нареждаме ги в тавичка, поръсваме останалото олио и печем в умерено загрята фурна, като по време на печенето обливаме сармите с топла вода и соса от печенето.

Продукти: 4 зелеви листа, 150 г свинско месо от плешката, 150 г телешко месо от плешката, 50 г сланина, 50 г ориз, 1 парченце лук, 3 с.л. олио, 1 чушка, 3 скилидки чесън, черен пипер, сол.

Сарми по сръбски
12838
 

Последни материали
Виж
Прогнозите за реколтата от културата паднаха до 10-10,5 милиона тона
Поскъпването на суровото масло вдига цените и на слънчогледа в Украйна
При рапицата също е отчетено увеличение спрямо 2024 година
Реколтата от всички основни зърнени култури в Чехия нарасна
Чрез залесяване на опустошена от пожар местност край самоковско село
ЮЗДП и военновъздушните сили съживяват съвместно гората
В 3 населени места с получени порции храна от кухня-майка няма оплаквания
БАБХ проверява сигнал за неразположение на деца в училище в Джебел
Предлагаме обучение на техни докторанти в ССА и обмяна на рибарски опит
Ще разширяваме селскостопанската търговия с Азербайджан
Единствено при рапичното масло спадът е доста под 20 на сто
ЕС сви вноса на основните растителни масла през миналия сезон
Свързани материали
Виж
Сарми с боб
Телешко – голи сарми
Руски сарми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини