Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Сарми по сръбски

Синор.БГ / 17.01.2017 г.

Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. Бланшираме зелевите листа също в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят. Прекарваме двата вида месо през месомелачка. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в 1 с.л. олио. Смесваме го с каймата и ориза и прибавяме нарязаната на кубчета сланина, яйцето, подправки и сол на вкус. Омесваме добре и разпределяме плънката върху зелевите листа, които сме натрили със счукания чесън. Свиваме сарми, нареждаме ги в тавичка, поръсваме останалото олио и печем в умерено загрята фурна, като по време на печенето обливаме сармите с топла вода и соса от печенето.

Продукти: 4 зелеви листа, 150 г свинско месо от плешката, 150 г телешко месо от плешката, 50 г сланина, 50 г ориз, 1 парченце лук, 3 с.л. олио, 1 чушка, 3 скилидки чесън, черен пипер, сол.

Сарми по сръбски
12766
 

Последни материали
Виж
Седмичен обзор: Какво движи цените на пшеница, царевица и олио на световните пазари
Благодарение на рекордните площи
Реколтата от картофи в Германия се очертава най-богатата от 25 години
Делът на Румъния в доставките за трети страни надхвърля 50 на сто
ЕС навакса част от голямото изоставане в износа на мека пшеница
Основните клиенти свиха покупките за 2 месеца от началото на сезона
Египет излезе начело сред вносителите на пшеница от Украйна
Септември е най-доброто време за засаждане на лилиите
Дроб-сарма
Свързани материали
Виж
Сарми с боб
Телешко – голи сарми
Руски сарми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини