Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Телешко – голи сарми

Синор.БГ / 01.11.2017 г.

Отделяме месото от костите и го прекарваме през месомелачка. Прибавяме към каймата 2 яйца, сварения ориз /оризът трябва да е добре сварен, за да не разкъсат сармите по време на варенето/, сол и ситно нарязан магданоз и омесваме добре. Оформяме от сместа мънички сарми.  Отделно сваряваме бульон от костите, моркова и целината. Прецеждаме бульона и пускаме в него сармите. Оставяме ги да врат на умерен огън, докато изплуват на повърхността, което показва че са уврели. Приготвяме сос от третото яйце и брашното, разбъркваме и разреждаме с останалия бульон, като непрекъснато бъркаме. Оставяме соса за кратко време да поври със сармите, като разклащаме тенджерата. Подправяме соса с лимонена киселина и черен пипер на вкус и го сервираме топло.

Продукти: 600 г телешко месо (телешка кайма), 2 с.л. свинска мас, 1 морков, 1 парче целена, 1 с.л. ориз, 3 яйца, 1 с.л. брашно, лимонена киселина, черен пипер, магданоз, сол.

Телешко – голи сарми
8782
 

Последни материали
Виж
Прогнозите за реколтата от културата паднаха до 10-10,5 милиона тона
Поскъпването на суровото масло вдига цените и на слънчогледа в Украйна
При рапицата също е отчетено увеличение спрямо 2024 година
Реколтата от всички основни зърнени култури в Чехия нарасна
Чрез залесяване на опустошена от пожар местност край самоковско село
ЮЗДП и военновъздушните сили съживяват съвместно гората
В 3 населени места с получени порции храна от кухня-майка няма оплаквания
БАБХ проверява сигнал за неразположение на деца в училище в Джебел
Предлагаме обучение на техни докторанти в ССА и обмяна на рибарски опит
Ще разширяваме селскостопанската търговия с Азербайджан
Единствено при рапичното масло спадът е доста под 20 на сто
ЕС сви вноса на основните растителни масла през миналия сезон
Свързани материали
Виж
Сарми с боб
Сарми по сръбски
Руски сарми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини