Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
01.11.2017 г.

Телешко – голи сарми

Отделяме месото от костите и го прекарваме през месомелачка. Прибавяме към каймата 2 яйца, сварения ориз /оризът трябва да е добре сварен, за да не разкъсат сармите по време на варенето/, сол и ситно нарязан магданоз и омесваме добре. Оформяме от сместа мънички сарми.  Отделно сваряваме бульон от костите, моркова и целината. Прецеждаме бульона и пускаме в него сармите. Оставяме ги да врат на умерен огън, докато изплуват на повърхността, което показва че са уврели. Приготвяме сос от третото яйце и брашното, разбъркваме и разреждаме с останалия бульон, като непрекъснато бъркаме. Оставяме соса за кратко време да поври със сармите, като разклащаме тенджерата. Подправяме соса с лимонена киселина и черен пипер на вкус и го сервираме топло.

Продукти: 600 г телешко месо (телешка кайма), 2 с.л. свинска мас, 1 морков, 1 парче целена, 1 с.л. ориз, 3 яйца, 1 с.л. брашно, лимонена киселина, черен пипер, магданоз, сол.

Телешко – голи сарми
8586
 

Последни материали
Виж
Повсеместната ваксинация ще обрече фермите на смърт
НОКА иска кръгова ваксинация и полицейска блокада на област Пловдив заради шарката по овцете
Предпочитанията на потребителите към сезонните плодове задържа цените високи
Ябълките от новата реколта в Украйна са тройно по-скъпи спрямо миналия сезон
И при останалите зърнени култури е отчетен спад в началото на сезона
Темпото на износ на мека пшеница от ЕС е доста под миналогодишното
За 400 000 тона слънчогледово масло митото ще падне до 20 на сто
Турция определя безмитна квота за внос на 1 милион тона слънчоглед от януари
След днешната среща в Брюксел
Проданов: ЕК ни предлага със 100 млрд. евро по-малък бюджет и силно орязани тавани на плащанията
Общините ще дезинфекцират пътищата
Шарката по овцете превзе нови ферми в Пловдивско
Свързани материали
Виж
Сарми с боб
Сарми по сръбски
Руски сарми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини