Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
01.11.2017 г.

Телешко – голи сарми

Отделяме месото от костите и го прекарваме през месомелачка. Прибавяме към каймата 2 яйца, сварения ориз /оризът трябва да е добре сварен, за да не разкъсат сармите по време на варенето/, сол и ситно нарязан магданоз и омесваме добре. Оформяме от сместа мънички сарми.  Отделно сваряваме бульон от костите, моркова и целината. Прецеждаме бульона и пускаме в него сармите. Оставяме ги да врат на умерен огън, докато изплуват на повърхността, което показва че са уврели. Приготвяме сос от третото яйце и брашното, разбъркваме и разреждаме с останалия бульон, като непрекъснато бъркаме. Оставяме соса за кратко време да поври със сармите, като разклащаме тенджерата. Подправяме соса с лимонена киселина и черен пипер на вкус и го сервираме топло.

Продукти: 600 г телешко месо (телешка кайма), 2 с.л. свинска мас, 1 морков, 1 парче целена, 1 с.л. ориз, 3 яйца, 1 с.л. брашно, лимонена киселина, черен пипер, магданоз, сол.

Телешко – голи сарми
8646
 

Последни материали
Виж
Павел Драганов отправи лична молба към министъра
Овцевъдът с най-награждаваното стадо отказва евтаназия заради шарка
До 15 август се подават заявления за плащане по интервенцията за застраховане на реколтата
Животните понасят болестта без щети
Проф. Дойчо Димов: Призовавам БАБХ да не бърза с унищожаването на маришките овце
Немската промишленост продължава да губи конкурентоспособност
Гърция започна строежа на нов напоителен канал от Места за 56 000 декара земя
Атанас Василев, председател на Националното сдружение на българските лозари
Сложна година и за лозарите – слаба реколта и добиви, които не покриват разходите
Свързани материали
Виж
Сарми с боб
Сарми по сръбски
Руски сарми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини