Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
01.11.2017 г.

Телешко – голи сарми

Отделяме месото от костите и го прекарваме през месомелачка. Прибавяме към каймата 2 яйца, сварения ориз /оризът трябва да е добре сварен, за да не разкъсат сармите по време на варенето/, сол и ситно нарязан магданоз и омесваме добре. Оформяме от сместа мънички сарми.  Отделно сваряваме бульон от костите, моркова и целината. Прецеждаме бульона и пускаме в него сармите. Оставяме ги да врат на умерен огън, докато изплуват на повърхността, което показва че са уврели. Приготвяме сос от третото яйце и брашното, разбъркваме и разреждаме с останалия бульон, като непрекъснато бъркаме. Оставяме соса за кратко време да поври със сармите, като разклащаме тенджерата. Подправяме соса с лимонена киселина и черен пипер на вкус и го сервираме топло.

Продукти: 600 г телешко месо (телешка кайма), 2 с.л. свинска мас, 1 морков, 1 парче целена, 1 с.л. ориз, 3 яйца, 1 с.л. брашно, лимонена киселина, черен пипер, магданоз, сол.

Телешко – голи сарми
7663
 

Последни материали
Виж
БАБХ
Рано сутринта взимат повторни проби от стадата във Велинград
Заедно с фермери и експерти
Утре взимат повторни проби за чума в овцевъдната ферма във Велинград
БАБХ са подали сигнала
Прокуратурата ще разследва стопанствата с чума
Поглъщайки конкурентите, свили пазарния им дял напоследък
Едва 4 компании въртят половината световна търговия с пшеница, царевица и соя
Отличник на месечна база е слънчогледът, на годишна – соята
Преработката на маслодайни култури в ЕС нарасна с 11 на сто през октомври
Европейската прокуратура
Българин е обвинен в измама с евросредства, изнасяйки китайски трактори за Африка
Свързани материали
Виж
Сарми по сръбски
Руски сарми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини