На 14 и 15 септември в София ще се проведе осмият национален симпозиум с международно участие на тема ”Европейски и световни предизвикателства за българските производители на храни и напитки”. Лекторите ще представят новите интегрирани системи за управление, за стандартите за търговия с храни ВRC, IFS и др.
Сред обсъжданите въпроси ще бъдат още етикетирането и опаковките, енергийното остойностяване на храните, както и особености по контрола.
Форумът ще се проведе в Дома на науката и техниката на ул. „Г.С. Раковски „ 108, зала № 3, ет.2.
Участниците ще бъдат запознати и с актуални проблеми, свързани с най-новите изисквания към производителите на храни, напитки, добавки, машини и др.
Поканени лектори от България и чужбина, сред които проф. Йордан Гогов, който ще представи как се определя енергийната стойност на храните. Лектор от дирекция „Граничен контрол” в Българската агенция за безопасността на храните ще представи нови изисквания за вноса и освобождаването на хранителните добавки и добавките за храни и др.