Съюзът по хранителна промишленост, Федерацията на научно-техническите съюзи и Университетът по хранителни технологии организират на 29 октомври в Пловдив 17-та национална младежка научно-практическа конференция с международно участие на тема „Иновации в хранително-вкусовата промишленост – проблеми и перспективи”, съобщиха от съюза.
Форумът ще се проведе от 10 часа в Университета по хранителни технологии – Пловдив, бул. „Марица“ 26, аудитория „Хоризонт“, блок 2, зала „България“.
Лекциите са посветени на тенденциите в развитието на иновациите в хранителната индустрия; индустриалната собственост като елемент на иновационния процес – нови гъвкави инструменти за бъдещето развитие на политиката на качеството,; регистрация на защитени географски означения и храни с традиционно специфичен характер; хранителните добавки и добавки в храни – нови законодателни изисквания; иновациите в опаковките на храните; възможности за подпомагане на бизнеса от програми и проекти. Финансиране и
субсидиране на иновационни проекти; иновациите в ХВП – споделяне на опит от водещи фирми и научни звена; разработки на нови продукти на млади учени и студенти в областта на ХВП.
За лектори на Конференцията са поканени водещи експерти и специалисти от ведомства и институти в страната по предварително посочените теми! След конференцията презентациите ще бъдат отпечатани в сборник.