Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
30.09.2024 г.

Кисело зеле на глави

Кисело зеле на глави

Избираме зелки с тегло над 1 кг, почистваме ги от външните листа и цепваме кочаните на кръст. Нареждаме зелките в бидон с кочана нагоре и ги притискаме с кръстачка и чист речен камък. След това заливаме със соления разтвор и покриваме с кърпа. След 2-3 дни започваме да претакаме – 3 пъти седмично в продължение на 15 дни, докато сокът стане възкисел. Отгоре зелето трябва да е покрито със саламура. Ако саламурата не е достатъчна, доливаме с нов солен разтвор. Съхраняваме на студено. На дъното на бидона може да сложим 4-5 шепи царевица за улесняване на ферментацията.

Продукти: 30-35 кг зеле (много е важно да е без нитрати, търсете утвърдени производители, пробвайте го преди да го купите дъвче ли се лесно, крехко ли е. Късмет най-вече:)), 1,250 кг сол, 25 л вода

Кисело зеле на глави
57170
 

Последни материали
Виж
Заради слабата слънчогледова реколта и сдържаните продажби от фермерите
Износът на високоолеиново слънчогледово масло от Украйна е на 7-годишно дъно
Спадът в средния надой натисна производството на мляко през януари
Млечните ферми в САЩ са намалели с 5 на сто през миналата година
Унгарското правителство търси споразумение с веригите за ограничаване на цените на храните
Работи се по 28 нови противоградни площадки
Тахов: С 2 милиона и половина декара могат да се увеличат напяваните площи в страната
Чили кон карне
В Гърция тръгват проекти за 135 милиона евро за преработка на селскостопански продукти
Свързани материали
Виж
Полезни съвети
Цветята, които оказват благоприятно влияние върху добивите от зеленчуци
Форум
На 27 февруари в Пловдив ще се обсъди 10-годишна програма за производството на плодове и зеленчуци
За една съвместна инвестиция на зърнопроизводител и животновъд
За Валери от Зелениково биофермерството може да е сложно, но не и неизпълнимо
Продукцията е за дечица и за възрастни хора от социалния патронаж
В Казанлък направиха общински оранжерии за биологично чисти зеленчуци
До 31 януари се кандидатства по обвързаното подпомагане за плодове и зеленчуци
Световното изложение премина от 17 до 26 януари
Рибарски бизнес с кауза се представи на „Зелената седмица“ в Берлин
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини