Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
30.09.2024 г.

Кисело зеле на глави

Кисело зеле на глави

Избираме зелки с тегло над 1 кг, почистваме ги от външните листа и цепваме кочаните на кръст. Нареждаме зелките в бидон с кочана нагоре и ги притискаме с кръстачка и чист речен камък. След това заливаме със соления разтвор и покриваме с кърпа. След 2-3 дни започваме да претакаме – 3 пъти седмично в продължение на 15 дни, докато сокът стане възкисел. Отгоре зелето трябва да е покрито със саламура. Ако саламурата не е достатъчна, доливаме с нов солен разтвор. Съхраняваме на студено. На дъното на бидона може да сложим 4-5 шепи царевица за улесняване на ферментацията.

Продукти: 30-35 кг зеле (много е важно да е без нитрати, търсете утвърдени производители, пробвайте го преди да го купите дъвче ли се лесно, крехко ли е. Късмет най-вече:)), 1,250 кг сол, 25 л вода

Кисело зеле на глави
56380
 

Последни материали
Виж
Пукнатини в кората на дърветата – причини и мерки
Сдружаване
БФС учреди Северозападен аграрен съюз във Враца
Леща по индийски
Слънчогледът ще поскъпва в Украйна
Сривът в агросектора през 2024 г. надхвърля 1,1 милиарда лева
Както на месечна, така и на годишна база
Преработката на маслодайни култури в ЕС се стабилизира през ноември
Свързани материали
Виж
Практика
Ползите от минусовите температури и замръзването през зимата
Боб с кисело зеле
Цени на едро от стоковите борси и тъжища в страната
Румънски фермери прибраха 2 милиона евро от фалшифициран проект за домати
Зелето на пазара в Търговище свършва
Рязано кисело зеле с ябълки
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини