Според седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) оранжерийните краставици поскъпват с 8 на сто до 2,88 лева за килограм. Доматите от открити площи поевтиняват с 2,4 на сто до 1,64 лева за килограм.
Цената на зеления пипер е нагоре с 8,4 на сто и той се търгува по 1,78 лева за килограм, а на червения - с 4,1 на сто до 1,90 лева за килограм.
Картофите на едро са по-скъпи с 4,2 на сто до 1,12 лева за килограм, а морковите – с 1,4 на сто си и се продават по 1,12 лева за килограм. Зрелият лук кромид поевтинява с 6,6 на сто до 1,06 лева за килограм, а зелето само с 0,5 на сто до 1,02 лева за килограм.
Прасковите и гроздето са по-евтини с 1,3 на сто съответно до 2,06 и 2,40 лева за килограм. Дините поскъпват с 0,8 на сто до 0,62 лева за килограм.