Начало » Новини » Страната
31.08.2024 г.

МИГ „Нови пазар – Каспичан“ осигури пари за девет нови проекта с безвъзмездна финансова помощ от ДФЗ

МИГ „Нови пазар – Каспичан“ осигури пари за девет нови проекта с безвъзмездна финансова помощ от ДФЗ

През последните две седмици Местната инициативна група (МИГ) „Нови пазар – Каспичан“ сключи административни договори за девет проектни предложения по процедура за подбор на проектни предложения по мярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“, съобщиха от асоциацията. Проектите, насочени към развитие и модернизация на местния бизнес, са подкрепени с безвъзмездна финансова помощ от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).

Подписаните договори са резултат от ефективното сътрудничество между МИГ „Нови пазар – Каспичан“ и ДФЗ, което гарантира подкрепа за различни сектори на местната икономика.

Сред проектите, които получиха одобрение, са:

Проект „Подпомагане на конкурентното развитие на «Ивайло Иванов 92» ЕООД“ – фирмата „Ивайло Иванов 92“ ЕООД ще получи 118 578,45 лв. за увеличаване на конкурентоспособността и развитието на своите дейности.

Проект „Повишаване на производствения капацитет на Р-ЕВОЛЮЦИЯ ООД чрез закупуване на високотехнологично оборудване“ – проектът на „Р-ЕВОЛЮЦИЯ“ ООД ще бъде подкрепен с 118 710,00 лв., които ще бъдат инвестирани в модернизация на производствените процеси.

Проект „Разширяване на дейността на Стар – 89 ЕООД чрез изграждане на център за услуги в гр. Нови пазар“ – „СТАР-89“ ЕООД ще получи 119 997,08 лв. за разширяване на дейността си и изграждане на нов център за услуги.

Проект „Изграждане на съоръжение за проверка и контрол на МПС“ – проектът на „Изи Травелс“ ЕООД е одобрен за финансиране с 103 856,68 лв., които ще бъдат използвани за изграждане на съоръжение за технически прегледи и контрол на моторни превозни средства.

Проект „Модернизиране на печатарското оборудване във фирма «ПОРЛЕНД» ЕООД“ – „ПОРЛЕНД“ ЕООД ще получи 111 732,30 лв. за закупуване на модерно печатарско оборудване.

Проект „Закупуване на софтуер за създаване на продажбени фунии и лендинг страници, компютър и монитор“ – „И ДЕВ 7“ ЕООД ще бъде финансиран с 119 534,62 лв. за инвестиции в дигитални технологии.

Проект „Подкрепа за инвестиции в установяването и развитието на неселскостопански дейности на ВИТТО ООД“ – „ВИТТО“ ООД ще получи 73 893,93 лв. за подкрепа на своите нови дейности.

Проект „Повишаване на конкурентоспособността на БДП НЕТ УЪРК ЕООД“ – „БДП НЕТ УЪРК“ ЕООД ще получи 118 650,00 лв. за увеличаване на конкурентоспособността на своя бизнес.

Проект „Инвестиции за конкурентно развитие в сферата на строително-ремонтните услуги“ – този проект на ЕТ „Ивелина Маринова“ също получи договор, но все още не е подписан от бенефициента.

Тези проекти са одобрени в рамките на процедурата по мярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ и представляват важен етап в развитието на местната икономика, като предлагат нови възможности за работа и икономически растеж в региона.

МИГ „Нови пазар – Каспичан“ осигури пари за девет нови проекта с безвъзмездна финансова помощ от ДФЗ
1254
 

Последни материали
Виж
Стационарните телефони на ДФЗ отново работят
Годишно увеличение на разходите за труд в еврозоната
Най-голямо увеличение на разходите за заплати е регистрарано в Хърватия и България
Откриха академичната учебна година в Лесотехническия университет
Смесена туршия
Трета част
Употребата на хербициди в борбата с плевелите
Рекордните температури продължават и през август и годината досега е най-топлата в историята на земното кълбо
Свързани материали
Виж
С участието на 3 български и 4 словенски МИГ-е
На 6 и 7 септември фермери от Елхово организират екоизложение
Нормативни промени
С три месеца ще се удължи срокът за одобрение на проекти в риск по ВОМР
Проекти на местни инициативни групи
Фестивал за цифровизацията в 8 общини се проведе от 26 до 28 юли в Априлци
Още 8 млн. лв. са осигурени за текущи разходи и популяризиране на стратегии на МИГ
До 15 януари за стопанства в общините Тервел и Крушари
Добруджанска МИГ започва прием по подмярката за инвестиции
МИГ Костенец обяви прием по мярка „Инвестиции в земеделски стопанства“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини