Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
19.06.2024 г.

Почвени подобрители ПН-98 и ПП-76 за неутрализиране на кисели почви от Свилоза

Почвени подобрители ПН-98 и ПП-76 за неутрализиране на кисели почви от Свилоза

В продължение на 8 години Свилоза, чрез дъщерното си дружество Свилоцел, разположено в град Свищов предлага на пазара почвени подобрители за неутрализиране на кисели почви ПН-98 и ПП-76. Продуктите са с високо съдържание на калциев карбонат, произвеждат се под формата на гранули с размер 2-6 мм, за да се влагат удобно с тороразпръскваща техника и са познати и използвани от над 150 земеделски производителя, които третират почвите си, за да ги алкализират, подобрят структурата им, повишат плодородието и ефекта от минералното торене.

С оптимизиране на почвената реакция се хармонизира хранителния режим на почвите и намалява мобилността и усвояемостта на тежките метали в нея, подобряват се физическите свойства на почвата-водопроницаемост, структура, аерация и други. Чрез нормализирането на рН на почвата посевите се развиват нормално, усвояват качествено и комплексно минералните вещества от нея. Продуктите са екологично чисти, с качества на комплексен мелиорант, с висок, неутрализиращ вредната киселинност ефект. Може без ограничение да се ползват както в класическото, така и в биологичното земеделие. В ПП-76, освен основната съставка калциев карбонат, са добавени утайки от зелена луга и дървесна пепел, чрез които се внасят хранителни елементи като калий, сяра, магнезий и микроелементите желязо, цинк, мед и бор, придаващи подхранващ ефект. По-разнообразните компоненти на продукта осигуряват по-меко алкализиране на почвата и положителни промени в състава на почвения разтвор.

Продуктите се използват след установено в лаборатория ниско рН на почвата и в количество, съобразно препоръчаната разходна норма.

Двата продукта се предлагат в две разфасовки: чували по 25 кг и биг бегове по 1 тон.

Изключително широк прием продуктите намират както при производители на зърнено-житни култури, така и при такива, отглеждащи маслодайни и/или зеленчукови култури, кореноплодни (най-вече картофо-производители), а също и земеделци, занимаващи се с овощарство.

Почвени подобрители ПН-98 и ПП-76 за неутрализиране на кисели почви от Свилоза
1696
 

Последни материали
Виж
Реколта
Основни причини да има повече мъжки цветове при тиквичките
За облекчаване на финансовото бреме върху потребителите
Кипър удължи с 3 месеца срока на действие на нулевия ДДС за хранителни стоки
Жътвата на есенната пшеница напредва в активно темпо
Състоянието на царевицата в САЩ се влошава за четвърта поредна седмица
Изложения зад граница
Висока оценка за българските етерични масла в Женева
Да защитим българските фермери
И в германския парк „Шварцвалд“ възстановяват традиционната паша
ЮЗДП
По сигнал на съвестни хора горските от Невестино спасяват сърна
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини