Начало » Новини » Страната
23.04.2024 г.

Призив за сертифициране на българската дървесина

Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина

Снимка: Министерство на земеделието и храните

Българската дървесина е основна суровина за дървообработващата и мебелна промишленост. Затова е важно да се насърчава използването на сертифицирана дървесина, както и преработването й от мебелните и дървообработващи предприятия у нас, тъй като това създава заетост и краен продукт, който е с висока добавена стойност. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Мирослав Маринов, който взе участие в официалното откриване на двадесетото издание на изложението „Техномебел" в Интер Експо Център - София.

При обиколката на щандовете Маринов посочи още, че устойчивото управление на българските гори позволява и гарантира осигуряването на дървесина, от която да се произвеждат висококачествени продукти. Той изрази надежда, че общите усилия и партньорството между Министерството на земеделието и храните и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) ще продължи и за в бъдеще и това има дълготрайно положително отражение върху бизнеса.

Изложението, което се провежда на всеки две години, е организирано от БКДМП и Интер Експо Център и ще продължи до 26 април. В тазгодишното издание на форума участват близо 100 компании от България, Турция, Румъния, Балканите, Източна и Западна Европа. Те представят над 300 регионални и световни брандове от всеки сегмент на мебелната и дървообработващата промишленост. Компаниите демонстрират най-новите технологии за обработка на дървесина и производство на мебели, новостите в материалите за мебелно производство, както и всичко необходимо за оборудване на дървообработващи и мебелни фабрики.

В събитието участие взеха управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов, председателят на УС на БКДМП проф. д-р Васил Живков, заместник-министърът на икономиката и индустрията Давид Сукалински, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Стоян Тошев и ректорът на Лесотехническият университет доц. д-р Христо Михайлов.

Призив за сертифициране на българската дървесина
1096
 

Последни материали
Виж
Експерти на МЗХ представиха промените в еко-схемите пред стопани в Кюстендил
ДФЗ доплати над 186 млн. лв. по ОПДУ за Кампания 2023
Стоки с висок фискален риск - череши
НАП разяснява на черешопроизводители как да декларират реколтата
Еврокомисарят по селско стопанство Януш Войчеховски пристига утре в България
Годишен доклад
Икономиката на България се движи основно от вътрешното търсене
В Световния ден на пчелата
За шест години пчеларите са намалели от 12 260 на 9 433, но добитият мед е повече
Свързани материали
Виж
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини