Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.02.2024 г.

Гъби в гювече

Гъби в гювече

Изчистваме и измиваме гъбите, поръсваме ги с лимоновия сок. Нарязваме ги на парченца и ги задушаваме в маслото, колкото да си пуснат водата. Отделно смесваме разбитите жълтъци и отцеденото кисело мляко, поръсваме със сол, черен пипер и настърганото индийско орехче. Разпределяме гъбите в пръстени или йенски гювечета и във вяско сипваме от соса. Покриваме ги добре с настъргана кашкавал. Запичаме в предварително затоплена фурна.

Продукти: 1 кг къги, 1 лимон, 4 жълтъка, 1 кофичка отдецено кисело мляко, 100 г кашкавал, 50 г краве масло, смлян черен пипер, настъргано индийско орехче, сол.

Гъби в гювече
6611
 

Последни материали
Виж
Държавната компания пуска на пазара пробиотичен айрян без лактоза
Живко Живков: Здравословните млечни продукти на „Ел Би Булгарикум“ са наша кауза
Статистика от Нюрнберг
Пчеларите поставят България в челна позиция на биоизноса в Европа
Отбелязваме пет години от дейността на „Corteva Agriscience България“
Министърът на земеделието на САЩ започна работа си със съкращаване на разходите
Дроб сарма от кайма
Съвети за градинаря
Сеченето на разсада – постоянна заплаха за ранното зеленчукопроизводство
Свързани материали
Виж
Туршия от гъби
Ясни са ставките по de minimis за картофи, черупкови плодове и култивирани гъби
Напомняне
Утре изтича срокът за помощта в производството на картофи, орехи и гъби
Фитопатогенни гъби са унищожили 212 000 дка иглолистни гори през последните 6 месеца
Помощта е по схемата de minimis за 2024 г.
ДФЗ отпуска 13 млн. лева на производителите на картофи, черупкови плодове и гъби
Писмо до министъра
И гъбарите са отрязани от украинската помощ, излизат на протест
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини