Начало » Новини » Страната
07.02.2024 г.

„От фермата до трапезата“ и Зелената сделка са теми на конференция, съпътстваща изложението АГРА 2024

Предстоящо
„От фермата до трапезата“ и Зелената сделка са теми на конференция, съпътстваща изложението АГРА 2024

Снимка: sinor.bg

На 22 февруари Съюзът по хранителна промишленост, Университетът по хранителни технологии и Федерацията научно-техническите съюзи ще организират поднето 13-о издание на Националната научно-практическа конференция с международно участие, посветена на актуални проблеми в бранша и произтичащи от съвременното европейско и българско законодателство, която се провежда в рамките на международното селскостопаско изложение АГРА 2024.

Освен Зелената сделка и Стратегията „От фермата до масата”, лекторите ще засегнат и други важни тези, свързани с фермерското и занаятчийско производство; пазарите в световен мащаб и бъдещето на биологичното производство на храни; европейските системи за качество; новите геномни техники,; защита на системите за самоконтрол и др.

Форумът ще се открие от 10,30 часа в Конферентен център, зала „БЪЛГАРИЯ” на Пловдивския панаир. Ето и подробности по представените теми.

* Зелената сделка – европейски и световни предизвикателства - организираният форум предоставя възможност на участниците: да се запознаят в по-голяма конкретика с набора от политики предложени от ЕК, които трябва да направят Европа климатично неутрална до 2050 г. Със стратегията и произтичащите от нея ангажименти и действия на европейско и национално ниво; да повишат информираността си за създадените и предстоящите възможности за подкрепа в прехода към устойчиви хранителни системи; да почерпят познания от опита на други европейски държави в кръговата трансформация и активно да се включат с мнения и въпроси в обсъжданията и в обобщената визия по темата.

Стратегията ”От фермата до масата” е ключов елемент от Европейския зелен пакт. Тя представлява нов комплексен подход към значението, което отдават европейците на устойчивостта и има за цел изграждането на устойчиви хранителни вериги, които да работят в интерес на потребителите, производителите, климата и околната среда.

* Фермерско и занаятчийско производство – пазари, проблеми и бъдеще

* Биологично производство на храни – актуални промени в законодателството и контрола

* Европейските схеми за качеството - в новата Обща селскостопанска политика 2021-2027 г., ще насърчават производството на продукти със защитени географски означения и специфичен характер. Подпомагането ще даде възможност на местните производители да повишат имиджа на своите продукти и да им осигуряват достъп до нови пазари.

* Здравословното хранене – проблеми и решения=

За лектори предварително са поканени: Експерти от МЗХ, от БАБХ, Университет по хранителни технологии , от ТЮФ Рейланд-България, Институт по консервиране и качество на храните - гр. Пловдив,Стоилко Апостолов –Фондация „ БИОСЕЛЕНА”, НАТУРАЛНО ДЗЗД гр. Пловдив, Гергана Кабаиванова, Фондация ”Локал Фууд., Яна Иванова , Изпълнителен директор на сдружение “Храни и напитки България“, г-жа Светлана Боянова, г-жа Надежда Василева и др.експерти

* Кръгла маса - въпроси към лекторите - МЗХГ, БАБХ, преподаватели от УХТ , от ИИРХ и др. ЦЕЛ на конференцията: Запознаване на участниците с актуалните проблеми, свързани с най-новите изисквания към производителите на храни, напитки, добавки, машини и др.

Конференцията ще бъде полезен за собственици на фирми, управители, мениджъри по качеството, производствени и търговски директори на предприятия, вътрешни одитори, специалисти от производствени отдели, РЗИ и БАБХ, научни звена, заведения и други специалисти от предприятия в различните браншове на ХВП, както и за опаковки, опаковъчни материали, машини и апарати за ХВП., търговци на едро и дребно

Участниците в конференцията получават сертификат. Заявката за участие съгласно приложения формуляр се изпраща в срок до 16.02.2024 г. заедно с копие от платежното нареждане за преведена такса. Таксата за участие е 50 лв. , без ДДС. - за редовни членове на СХП такса участие е 40 лв. без ДДС; - такса за участие с доклади, включени в сборника с презентации – 50 лв.без ДДС; - научни работници, преподаватели от учебни заведения, аспиранти, студенти и ученици не плащат такса за участие като слушатели; В таксата са включени материалите за участниците, кафе-паузи и закуска.

3. Регистрацията на участниците е на 22.02.24 год.от 9,00 до 10, 00 часа в Конгресен център , Зала «България», в Международен панаир Пловдив - от 9,00 до 10,15 часа.

„От фермата до трапезата“ и Зелената сделка са теми на конференция, съпътстваща изложението АГРА 2024
1937
 

Последни материали
Виж
В конкуренция с преработващите предприятия на вътрешния пазар
Царевицата за износ от Украйна поскъпва на фона на спада в цените на превоза
За да овладее резкия ръст в цените на месото на вътрешния пазар
Турция планира временна забрана за износ на пилешко
Отговорността е на правителството и депутатите, категоричен е Димитър Шопов
Фермер отрича недостиг на мляко у нас, цели се внос на евтино сухо от Украйна
С участието на новия ресорен служебен министър от наша страна
Одобриха българската позиция за заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство
Без установени огнища на заболяването
В Габровско въведоха превантивни мерки срещу птичия грип
Създава се Институт за иновационни технологии за растително и почвено здраве
Свързани материали
Виж
От 20 до 24 февруари в Пловдив
SPP EXPO е ново изложение за зърно и зелени технологии, в рамките на АГРА 2024
От 20 до 24 февруари
И АГРА 2024 ще бъде под мотото за прецизно земеделие!
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини