Начало » Новини » Страната
07.02.2024 г.

„От фермата до трапезата“ и Зелената сделка са теми на конференция, съпътстваща изложението АГРА 2024

Предстоящо
„От фермата до трапезата“ и Зелената сделка са теми на конференция, съпътстваща изложението АГРА 2024

Снимка: sinor.bg

На 22 февруари Съюзът по хранителна промишленост, Университетът по хранителни технологии и Федерацията научно-техническите съюзи ще организират поднето 13-о издание на Националната научно-практическа конференция с международно участие, посветена на актуални проблеми в бранша и произтичащи от съвременното европейско и българско законодателство, която се провежда в рамките на международното селскостопаско изложение АГРА 2024.

Освен Зелената сделка и Стратегията „От фермата до масата”, лекторите ще засегнат и други важни тези, свързани с фермерското и занаятчийско производство; пазарите в световен мащаб и бъдещето на биологичното производство на храни; европейските системи за качество; новите геномни техники,; защита на системите за самоконтрол и др.

Форумът ще се открие от 10,30 часа в Конферентен център, зала „БЪЛГАРИЯ” на Пловдивския панаир. Ето и подробности по представените теми.

* Зелената сделка – европейски и световни предизвикателства - организираният форум предоставя възможност на участниците: да се запознаят в по-голяма конкретика с набора от политики предложени от ЕК, които трябва да направят Европа климатично неутрална до 2050 г. Със стратегията и произтичащите от нея ангажименти и действия на европейско и национално ниво; да повишат информираността си за създадените и предстоящите възможности за подкрепа в прехода към устойчиви хранителни системи; да почерпят познания от опита на други европейски държави в кръговата трансформация и активно да се включат с мнения и въпроси в обсъжданията и в обобщената визия по темата.

Стратегията ”От фермата до масата” е ключов елемент от Европейския зелен пакт. Тя представлява нов комплексен подход към значението, което отдават европейците на устойчивостта и има за цел изграждането на устойчиви хранителни вериги, които да работят в интерес на потребителите, производителите, климата и околната среда.

* Фермерско и занаятчийско производство – пазари, проблеми и бъдеще

* Биологично производство на храни – актуални промени в законодателството и контрола

* Европейските схеми за качеството - в новата Обща селскостопанска политика 2021-2027 г., ще насърчават производството на продукти със защитени географски означения и специфичен характер. Подпомагането ще даде възможност на местните производители да повишат имиджа на своите продукти и да им осигуряват достъп до нови пазари.

* Здравословното хранене – проблеми и решения=

За лектори предварително са поканени: Експерти от МЗХ, от БАБХ, Университет по хранителни технологии , от ТЮФ Рейланд-България, Институт по консервиране и качество на храните - гр. Пловдив,Стоилко Апостолов –Фондация „ БИОСЕЛЕНА”, НАТУРАЛНО ДЗЗД гр. Пловдив, Гергана Кабаиванова, Фондация ”Локал Фууд., Яна Иванова , Изпълнителен директор на сдружение “Храни и напитки България“, г-жа Светлана Боянова, г-жа Надежда Василева и др.експерти

* Кръгла маса - въпроси към лекторите - МЗХГ, БАБХ, преподаватели от УХТ , от ИИРХ и др. ЦЕЛ на конференцията: Запознаване на участниците с актуалните проблеми, свързани с най-новите изисквания към производителите на храни, напитки, добавки, машини и др.

Конференцията ще бъде полезен за собственици на фирми, управители, мениджъри по качеството, производствени и търговски директори на предприятия, вътрешни одитори, специалисти от производствени отдели, РЗИ и БАБХ, научни звена, заведения и други специалисти от предприятия в различните браншове на ХВП, както и за опаковки, опаковъчни материали, машини и апарати за ХВП., търговци на едро и дребно

Участниците в конференцията получават сертификат. Заявката за участие съгласно приложения формуляр се изпраща в срок до 16.02.2024 г. заедно с копие от платежното нареждане за преведена такса. Таксата за участие е 50 лв. , без ДДС. - за редовни членове на СХП такса участие е 40 лв. без ДДС; - такса за участие с доклади, включени в сборника с презентации – 50 лв.без ДДС; - научни работници, преподаватели от учебни заведения, аспиранти, студенти и ученици не плащат такса за участие като слушатели; В таксата са включени материалите за участниците, кафе-паузи и закуска.

3. Регистрацията на участниците е на 22.02.24 год.от 9,00 до 10, 00 часа в Конгресен център , Зала «България», в Международен панаир Пловдив - от 9,00 до 10,15 часа.

„От фермата до трапезата“ и Зелената сделка са теми на конференция, съпътстваща изложението АГРА 2024
2680
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
От 20 до 24 февруари в Пловдив
SPP EXPO е ново изложение за зърно и зелени технологии, в рамките на АГРА 2024
От 20 до 24 февруари
И АГРА 2024 ще бъде под мотото за прецизно земеделие!
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини