Начало » Новини » Страната
19.02.2024 г.

SPP EXPO е ново изложение за зърно и зелени технологии, в рамките на АГРА 2024

От 20 до 24 февруари в Пловдив
SPP EXPO е ново изложение за зърно и зелени технологии, в рамките на АГРА 2024

Снимка: sinor.bg

Ново специализирано изложение SPP EXPO, посветено на технологиите за съхранение и преработка на зърно и производството на зелена енергия в земеделските стопанства, ще се проведе за първи тази пролет в рамките на международния панаир АГРА 2024 г. Това съобщиха от Международния панаир Пловдив ден преди откриване на изложението „Агра, Винария и Фудтех“.

Начало на годишния земеделски форум ще даде министърът на земеделието и храните Кирил Вътев. По негова покана на събитията в Пловдив ще присъства и министърът на земеделието, горите и развитието на селските райони на Република Косово Фатон Пеци.

Тазгодишното издание на АГРА ще продължи до 24 февруари и в него е предвидено да участват близо 600 български и чуждестранни компании в областта на селскостопанската техника, растителната защита, животновъдството, оборудването за виненото производство и др. Редовният билет за изложението е 15 лева, а за ученици и пенсионери – 8 лв.

В съпътстващата програма на изложението по традиция се организират редица конференции и семинари, свързани с актуални събития от агросектора. Още на 20 февруари от 10 до 15 часа в зала “Пловдив” на конгресния център ще има конференция „Аграрната наука в аграрната практика“, организирана от Министерство на земеделието и храните. Свои презентации и дегустации на продукти и технологии ще представят специалисти от Университета по хранителни технологии в Пловдив – Палата 8.

На 21 февруари от 10 до 15.00 часа е земеделскиат форум „Фермата: Агроиновации и тенденции“, който ще се проведе в зала "Пловдив" на конгресния център.

Същия ден от 13,30 часа в конферентна зала в Палата 7 ще се организира семинар на тема "Актуални аспекти на устойчивото развитие на лозаро-винарския сектор в условията на климатични промени и динамична пазарна среда". Организатори са МЗХ, Институтът по лозарство и винарство - Плевен и Селскостопанска академия.

На 22 февруари са предвидени три важни събития – от 9 до 17 часа ще се проведе XIII национална научно-практическа конференция с международно участие „Актуални проблеми на хранително-вкусовата индустрия според найсъвременните изисквания на българската и европейска нормативна уредба” - Зала "България", Конгресен център.

От 10.30 часа е форумът, озаглавен „Ден на биологичното земеделие“, в рамките на който ще се проведе и работилница на тема „Семеен бизнес и приемственост в биологичното производство”. Мястото е зала "Европа", Конгресен център.

Следобяд от 14 часа е конференция под мотото „Предизвикателства и възможности за българското земеделие, свързани с климатичните промени“, в пресклуба на панаира. Организатори са МЗХ, ССА и БАН.

Всяка година изложението е съпътствано и с богата дегустационна програма на компаниите от хранителната индустрия , които се представят в изложенията „Винария“ и „Фудтех“.

SPP EXPO е ново изложение за зърно и зелени технологии, в рамките на АГРА 2024
3979
 

Последни материали
Виж
Rabobank с умерено оптимистична прогноза за световната птицевъдна индустрия
Обучения
Национален парк Рила отбелязва Световния ден на Земята
Кубота представя трактор с мощност 22 к.с. в гамата Escorts-Kubota
Петна по листата
Направете първичен преглед на листата на овощните и лозите
През първото тримесечие на годишна база
Износът на пчелен мед от Украйна скочи почти двойно при ръст на приходите под 40 на сто
Зърнопроизводителите очакват слаби добиви, надяват се на качество
Жътвата на пшеницата и ечемика ще започне с месец по-рано заради жегите
Свързани материали
Виж
Предстоящо
„От фермата до трапезата“ и Зелената сделка са теми на конференция, съпътстваща изложението АГРА 2024
От 20 до 24 февруари
И АГРА 2024 ще бъде под мотото за прецизно земеделие!
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини