Начало » Новини » Страната
19.02.2024 г.

SPP EXPO е ново изложение за зърно и зелени технологии, в рамките на АГРА 2024

От 20 до 24 февруари в Пловдив
SPP EXPO е ново изложение за зърно и зелени технологии, в рамките на АГРА 2024

Снимка: sinor.bg

Ново специализирано изложение SPP EXPO, посветено на технологиите за съхранение и преработка на зърно и производството на зелена енергия в земеделските стопанства, ще се проведе за първи тази пролет в рамките на международния панаир АГРА 2024 г. Това съобщиха от Международния панаир Пловдив ден преди откриване на изложението „Агра, Винария и Фудтех“.

Начало на годишния земеделски форум ще даде министърът на земеделието и храните Кирил Вътев. По негова покана на събитията в Пловдив ще присъства и министърът на земеделието, горите и развитието на селските райони на Република Косово Фатон Пеци.

Тазгодишното издание на АГРА ще продължи до 24 февруари и в него е предвидено да участват близо 600 български и чуждестранни компании в областта на селскостопанската техника, растителната защита, животновъдството, оборудването за виненото производство и др. Редовният билет за изложението е 15 лева, а за ученици и пенсионери – 8 лв.

В съпътстващата програма на изложението по традиция се организират редица конференции и семинари, свързани с актуални събития от агросектора. Още на 20 февруари от 10 до 15 часа в зала “Пловдив” на конгресния център ще има конференция „Аграрната наука в аграрната практика“, организирана от Министерство на земеделието и храните. Свои презентации и дегустации на продукти и технологии ще представят специалисти от Университета по хранителни технологии в Пловдив – Палата 8.

На 21 февруари от 10 до 15.00 часа е земеделскиат форум „Фермата: Агроиновации и тенденции“, който ще се проведе в зала "Пловдив" на конгресния център.

Същия ден от 13,30 часа в конферентна зала в Палата 7 ще се организира семинар на тема "Актуални аспекти на устойчивото развитие на лозаро-винарския сектор в условията на климатични промени и динамична пазарна среда". Организатори са МЗХ, Институтът по лозарство и винарство - Плевен и Селскостопанска академия.

На 22 февруари са предвидени три важни събития – от 9 до 17 часа ще се проведе XIII национална научно-практическа конференция с международно участие „Актуални проблеми на хранително-вкусовата индустрия според найсъвременните изисквания на българската и европейска нормативна уредба” - Зала "България", Конгресен център.

От 10.30 часа е форумът, озаглавен „Ден на биологичното земеделие“, в рамките на който ще се проведе и работилница на тема „Семеен бизнес и приемственост в биологичното производство”. Мястото е зала "Европа", Конгресен център.

Следобяд от 14 часа е конференция под мотото „Предизвикателства и възможности за българското земеделие, свързани с климатичните промени“, в пресклуба на панаира. Организатори са МЗХ, ССА и БАН.

Всяка година изложението е съпътствано и с богата дегустационна програма на компаниите от хранителната индустрия , които се представят в изложенията „Винария“ и „Фудтех“.

SPP EXPO е ново изложение за зърно и зелени технологии, в рамките на АГРА 2024
4016
 

Последни материали
Виж
В конкуренция с преработващите предприятия на вътрешния пазар
Царевицата за износ от Украйна поскъпва на фона на спада в цените на превоза
За да овладее резкия ръст в цените на месото на вътрешния пазар
Турция планира временна забрана за износ на пилешко
Отговорността е на правителството и депутатите, категоричен е Димитър Шопов
Фермер отрича недостиг на мляко у нас, цели се внос на евтино сухо от Украйна
С участието на новия ресорен служебен министър от наша страна
Одобриха българската позиция за заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство
Без установени огнища на заболяването
В Габровско въведоха превантивни мерки срещу птичия грип
Създава се Институт за иновационни технологии за растително и почвено здраве
Свързани материали
Виж
Предстоящо
„От фермата до трапезата“ и Зелената сделка са теми на конференция, съпътстваща изложението АГРА 2024
От 20 до 24 февруари
И АГРА 2024 ще бъде под мотото за прецизно земеделие!
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини