Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.11.2023 г.

Задушен шаран „Дюлгери“

Задушен шаран „Дюлгери“

Нарязваме лука на филийки, заливаме го със студена вода и го оставяме да кипне. Отцеждаме, охлаждаме и го слагаме в подходяща тенджера. Прибавяме доматения сос (или червени домати обелени и нарязани на ситно). Посоляваме на вкус и заливаме с бялото вино. Поставяме почистения шаран в тенджерата с лука и доматите, прибавяме маслото и захлупваме с капак. Задушаваме 25-30 минути. Изваждаме шарана от тенджерата, а лука и доматите пасираме заедно с целия сос в тенджерата. Заливаме рибата с получения сос, гарнираме с пържените картофи и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 1,2 кг шаран, 250 г лук, 200 г доматен сос, 150 мл бяло вино, 150 г краве масло, 300 г пържени картофи, магданоз, сол.

 

Задушен шаран „Дюлгери“
3935
 

Последни материали
Виж
Информационни срещи
Фермери към администрацията: Вашите грешки от Кампания 2023 година ни струват много пари!
Средствата за останалите 177 стопани ще бъдат преведени след края на административните проверки
3 192 стопани получиха общо над 5,1 млн. лева за зимни пръскания
Хитра измама
Трима италианци регистрирали земята на военновъздушната база Сигонела за субсидии
Мелиоративните мрежи в Украйна станаха със статут на недвижим имот
„Оптиком“ поема продажбите на австрийския лидер в износа на техника APV
Предстоящо
Официалното начало на жътвата ще се даде на 11 юни в Пловдивско
Свързани материали
Виж
Четири държави от ЕС държат близо 70% от рибовъдните стопанства
Над 4000 шарана пуснаха в района на Ямбол
Зарибиха Пазарджишки язовир с шарани
За децата бе организирано и риболовно състезание
Зарибиха язовир Капитан Димитриево с 200 килограма шарани
Зарибиха язовир „Студен Кладенец" с шаранчета
Пуснаха един тон трикилограмови шарани в язовир „Студен кладенец“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини