Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
26.06.2023 г.

Bobcat пуска нова серия косачки за професионална употреба

Bobcat пуска нова серия косачки за професионална употреба

Професионалният модел ZT3500 Ride-On

Bobcat пусна на пазара първите четири модела от нова серия косачки за европейския пазар. Въвеждането на пазара в Европа е продължение на успешното лансиране в Северна Америка преди две години, когато компанията придоби линията косачки BOB-CAT, включително производственото предприятие в Джонсън Крийк, с традиции в производството на висококачествени косачки датираща от 70-те години на миналия век.

Моделите, които се въвеждат в Европа, включват професионалните косачки с нулев ъгъл на завиване Ride-On ZT3000 и ZT3500, както и моделите със степенка за оператора ZS4000 и със самоход WB700. Новите косачки са перфектно допълнение към съществуващата гама от Ryan Turf Equipment, компактни трактори* и мини верижни и компактни съчленени товарачи, които вече съставляват гамата GME на Bobcat.

Даниеле Пачиоти, директор на продуктовата линия GME за Bobcat, каза: "Щастливи сме да разширим нашата гама GME с първите четири модела косачки. Съчетавайки типичните за продуктите на Bobcat качества като производителност и издръжливост, те са готови да осигурят перфектно косене, лесна употреба и са проектирани да се справят с най-предизвикателните нужди за качественно косене с бързина и ефективност.

"Косачките Bobcat с нулев ъгъл на завиване осигуряват изключителна стабилност и удобство, независимо от скоростта или предприетите маневри. С широко междуосие и нисък център на тежестта тези машини са изключително надеждни и стабилни при косене. Оборудвани са с редица функции за безопасност, осигуряващи спокойствие на водача.

Ефективна прецизност: Предимството на Bobcat при косачките

Косачките Bobcat са проектирани така, че да предлагат удобно за потребителя изживяване, съчетавайки интуитивно управление с изключителна производителност на косене. Те се предлагат в различни конфигурации -  системи за мулчиране и събиране в кош. Специално внимание е отделено на издръжливата им конструкция и лесната поддръжка, което гарантира, че те осигуряват перфектни резултати за широк спектър от приложения за косене на всяка тревна площ.

Даниеле Пачоти добави: "Благодарение на лесната и интуитивна схема за управление е необходимо малко време, за да свикнете с новата косачка Bobcat. Операторите могат да се движат по тревните площи с прецизност и увереност, като без усилие избягват препятствия като дървета или стълбове. Издръжливата и здрава конструкция ограничава износването на всички компоненти, като същевременно улеснява редовното обслужване. Това удължава дълготрайността на машините и намалява общите разходи за притежание."  

Моделът ZT3000 е с комунално предназначение

Задвижвана от избор на надеждни двигатели Kawasaki от серията FT с мощност от 20-24 к.с. и с хидростатични полуоски Hydro-Gear, косачката с нулев радиус на завиване ZT3000 осигурява надеждност и скорост до 12,8 км/ч за по-бързо косене на тревните площи. Косачката може да бъде оборудвана със 122 см (48 инча), 132 см (52 инча) или 155 см (61 инча) косящи системи TufDeck Pro с компоненти от професионален клас за максимална издръжливост и висококачествени резултати. Машината се предлага и с комплект за мулчиране.

Професионалният модел ZT3500 Ride-On

Със своя дизайн за удобна поддръжка и целодневен комфорт при косене, косачката нулев радиус на завиване ZT3500 е идеалната машина за всеки, който е готов да се справи с най-трудните тревни площи. Машината е оборудвана с двигател Kawasaki от серията FT с мощност 24 к.с. и междуосие Hydro-Gear за още по-висока скорост - до 16 км/ч. В комбинация с удобната седалка с механично окачване и регулиране на теглото, стандартната конструкция ROPS, двата резервоара за гориво и издръжливата система за рязане TufDeck Pro машината е чудесен партньор за професионалистите в областта на поддръжката на големи тревни площи. Машината може да бъде оборудвана с комплект за мулчиране и кош за събиране на тревата.

Моделът на професионалната косачка ZS4000 с автономно управление

Косачка Бобкат

Със способността си да влиза в тесни пространства и да се движи бързо около дървета и цветни лехи, новата косачка с нулев радиус на завиване Stand-On ZS4000 осигурява най-добрата в класа си видимост и оптимална производителност в силно озеленени площи, където операторът трябва по-често да се качва и слиза от косачката. Компактният размер на косачката също така позволява повече машини да се транспортират с ремарке.

Налична с избор от двигатели Kawasaki от серията FT с мощност 20 или 24 к.с. и използваща хидростатични полуоски, ZS4000 осигурява целия въртящ момент, необходим за дълги часове и плавна работа, и позволява максимална скорост от 16,8 км/ч. ZS4000 може да бъде оборудван със 122-сантиметрови (48 инча), 132-сантиметрови (52 инча) или 155-сантиметрови (61 инча) тежкотоварни депа AirFX, с прегради Air-Gap за по-добър въздушен поток и стоманени шпиндели, монтирани с болтове, за висока издръжливост. Последните режат най-твърдата и висока трева с иновативна технология, която повдига тревата към режещия нож, за да осигури по-чисто рязане. Тази косачка също може да бъде оборудвана с комплект за мулчиране.

Косачката с оператор зад машината WB700

Косачка бобкат

Моделът WB700 Walk-Behind на Bobcat от търговския клас косачки е оборудван с мощно хидравлично задвижване, което облекчава оператора движещ се зад машината, а от друга страна това намалява натиска на косачката върху тревната площ. Моделът WB700 осигурява по-голяма прецизност при косене около препятствия и трудни за обработка тревни площи. Компактна по размер, косачката WB700 Walk-Behind заема по-малко място в ремаркето - така че повече единици могат да бъдат транспортирани до различни тревни площи.

WB700 се задвижва от двигатели Kawasaki от серията FS с мощност 15,0 или 18,5 к.с. по избор, които осигуряват надеждна производителност за дълги часове и трудни задачи. Иновативните хидростатични полуоски осигуряват плавна и лесна работа, с голям изходящ въртящ момент и комфортна скорост на движение по земя до 10,5 км/ч.

Официален представител на Bobcat за България е фирма Мегатрон.

Bobcat пуска нова серия косачки за професионална употреба
9936
 

Последни материали
Виж
Цената на едро е добра
В Сливен вече берат череши
Аржентинските фермери настояват за отмяна на експортното мито върху износа на пшеница
Снегът изпочупи младите ластари на малините
Ниските температури нанесоха значителни щети на овошките в Сърбия
Специализирана в търговия с цитрусови и костилкови плодове
Испанска компания залага на производството на ягодови култури в Румъния
Земеделският министър плати гаранция от близо 2 милиона долара
Дъждовете в Украйна бавят сеитбата и може да се отразят на реколтата
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Свързани материали
Виж
Наричат го „Косачката“
Принципал™ Плюс - Комплексно хербицидно решение за пълен контрол на житните и широколистни плевели след поникването им
Косачки серия G – гаранция за перфектно поддържани зелени площи
Bobcat представя новия товарач MT100 на изложението Galabau 2022
Японско качество за поддръжка на големи тревни площи
Какво трябва да знаем когато купуваме електрическа косачка
Rotak 34 LI на Bosch коси без кабел или бензин мощно и без усилие
Акумулаторна косачка с мощност на косачка захранвана от мрежата
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини