Начало » Пазари » Зърно
29.05.2023 г.

На 2 юни „Сортови семена” организира Ден на пшеницата край Кубрат

Предстоящо
На 2 юни „Сортови семена” организира Ден на пшеницата край Кубрат

Но 2 юни от 9,30 часа ръководството на „Сортови семена“ Разград организира среща със земеделски стопани и представители на семенарската индустрия в опитните полета на фирмата. Мениджърът Мариела Йорданова е приготвила богата палитра от българска и чужда селекция ечемик, пшеница, тритикале и ръж, така че колегите й да се убедят в качествата на предлаганите семена.

Самата Йорданова е с дългогодишен опит в семепроизводството и зърнопроизводството. За пореден път тя кани колегите си на Ден на пшеницата в Кубрат, което традиционно се провежда през първия петък на месец юни вече 17 години.

По време на открития Ден на пшеницата ще бъде представена селекцията семена на KWS от Агредо и KWS България; селекция Saaten Union от Суммит Агро; селекция на италианската компания Manara, чиито търговски права за България притежава Сембодиа, както и селекциите на LG, Syngenta, Lidea и Добруджанския земеделски институт - Генерал Тошево. Ще бъде обявена и актуалната продуктова листа на „Сортови семена“ за производствен сезон 2023/2024 г.

 “По традиция ще споделим своя опит и практически съвети за отглеждане на културите. Ще направим обзор на развитието на всеки един сорт, наблюдаван през годините, както и в условията на настоящата стопанска година, която е много предизвикателна. Ще дадем препоръки за отглеждане на различните сортове според сортовата им характеристика, както и съвети за избор на сортов състав в стопанството”, посочи Йорданова, изпълнителен директор на “Сортови семена” Разград.

Сред темите, които ще бъдат включени по време на събитието, са пазарната обстановка в сектор Зърнопроизводство, агрометеорологичната обстановка, анализ на развитието на есенните култури към момента и прогнози за жътвената кампания.

Мариела Йорданова: “Следвайки вижданията на компанията за устойчиво земеделие и производство на чиста и здравословна храна и в контекста на стратегията “От фермата до трапезата”, по време на събитието ще обявим официално и нова марка продукти на нашата компания - козе и овче кисело мляко и сирене от животновъдната ни ферма с мандра“.

Всички участници в открития Ден на пшеницата ще участват в Томбола с атрактивни награди - традиционни и нови продукти от портфолиото на “Сортови семена”. Като комплимент ще получат продукти от козе и овче мляко.

Ден на пшеницата 2023 ще се проведе в опитното поле в землището на град Кубрат (по пътя Кубрат-Русе, срещу стопанството на "Сортови семена").

На 2 юни „Сортови семена” организира Ден на пшеницата край Кубрат
7945
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Танева: Само през 2016 г. в Кубрат са постъпили над 11 млн. лв. субсидия по директните плащания
Прогнози
От агроминистерството нямат притеснения за зърнената реколта
Инициативи
С жътва на ръж в началото на юни се отбелязва втората година от проекта Хляб на мира
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини