Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
31.01.2023 г.

Синджента ще сподели иновации на Fruit Logistica 2023, които ще променят индустрията

Синджента ще сподели иновации на Fruit Logistica 2023, които ще променят индустрията

Зад всeки сорт зеленчук стои история: за постоянство, иновации и отдаденост, за подпомагане на земеделските производители да успеят срещу многото проблеми, срещу които се изправят всеки сезон. Синджента се гордее, че работи ръка за ръка с производители, преработватели, търговци на дребно и потребители, за да разбере как трябва да изглежда бъдещето на зеленчуковата индустрия въз основа на изискванията на всички страни.

- IDEAL Melon™ на Синджента e сред 10-те номинации за наградата за иновации на Fruit Logistica 2023. 

- Открийте защо Синджента е лидер на пазара за домати от напредъка в борбата с ToBRFV до изкуствения интелект и роботизацията в оранжериите

Научете защо салатите Krispice™ и SolidRib™ са иновации, за които потребителите ще се редят на опашки, а магазините за хранителни стоки ще искат да имат по рафтовете си.

Хибрид пъпеш на Синджента

За трета поредна година компанията е един от финалистите на наградата за иновации на изложението Fruit Logistica 2023, което ще се проведе от 8 до 10 февруари в Берлин. Пъпешите IDEAL Melons™ с функцията Harvest Indicator, представляват фантастичнa възможност за производителите и търговците да предефинират пазара на тези продукти. Иновацията е, че плодът не губи от вкуса или аромата си, като същевременно има дълъг срок на годност с лесно забележима промяна на цвета на кората, показваща колко е зрял във всеки един момент. Това позволява на производителите да знаят идеалното време за прибиране на реколтата и дава на търговците на дребно и потребителите увереност, че ще имат най-добрия на вкус пъпеш. С отличен вкус, аромати и текстура, IDEAL Melons™ пъпешите ще помогнат за увеличаването на търсенето на тези продукти.

В допълнение към IDEAL Melons™, очакваме с нетърпение да ви приветстваме на щанда на Синджента на Fruit Logistica, за да обсъдим още теми, сред които:

- Новият информационен център за справяне с вируса на кафявото набраздяване по плодовете на доматите (ToBRFV) –този вирус може да доведе до загуба на до 70% от добива, като бързо се разпространява по света. Синджента се гордее, че предоставя редица сортове домати с устойчивост на вируса и информационни ресурси за производителите, за да помогне за намаляване на предаването на вируса. Компанията ще пусне на пазара много по-устойчиви сортове тази и в следващите години, за да разшири селекцията.

- Иновативните салати SolidRib™ и Krispice™ - Синджента продължава да инвестира в научноизследователска и развойна дейност, за да подобри добива, устойчивостта към болести и и способността на салатите да се отглеждат в различни географски райони. 

- Нови технологии в Tomato Vision – ние си сътрудничим с технологични компании, за да намерим нови, по-ефективни и точни начини за събиране и анализ на данни за опити. Тестваме роботизирана система, която събира доматите в Tomato Vision, водещата изследователска оранжерия на Синджента в Нидерландия.

Посетете ни на Fruit Logistica, зала 1.2, щанд C-50, за да откриете тези и други ключови култури, с които сме лидери на пазара. Тъй като всеки географски район има различни нужди, експертите на компанията от цял свят ще бъдат там и ще се радват да отговорят на въпроси. За повече информация посетете сайта на Синджента в България www.syngenta.bg или нашата Facebook страница.

Синджента ще сподели иновации на Fruit Logistica 2023, които ще променят индустрията
3791
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Новият сорт показва желаният баланс от добив, устойчивост и качество на реколтата
Отлични отзиви от Виго за ранната реколта краставици в Петрич
Шест съвета как да спрете разпространението на ToBRFV
Далновидното решение за първо третиране в житни култури
Иновативни сортове от Синджента обещават успешна реколта в зеленчукопроизводството през 2024 г.
Салатата Канариоле е търсена от потребители и производители и през лятото
Новият сорт Виго за ефективна борба със зелената мозайка
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини