Начало » Новини » Страната
23.10.2022 г.

София приема шампионатите в рамките на първото дрон-изложение на Балкание - INTER DRONE EXPO

София приема шампионатите в рамките на първото дрон-изложение на Балкание - INTER DRONE EXPO

Високи скорости, светкавични рефлекси и завидни умения, много екшън и емоции. Всичко това ще предложат топ-повелителите на дроновете тази събота и неделя. Те ще мерят сили в поредица в няколко шампионата, част от първото дрон-изложение на Балканите - INTER DRONE EXPO, „превзело“ Интер Експо Център от 20 до 23 октомври. Така, че, ако технологиите са ви страст, иновациите са в кръвта ви, или искате да заведете децата на интересно място, където може и да открият призванието си, съветваме – посетете ги.

Според спецификите на машините, са обособени три зони – ON ROAD, DRIFT и CRAWLERS, както и обширно Дрон-трасе, с площ 1300 кв.м. Знаете ли, че България има мноого важно място в дрон-картата на Европа? Защото е една от четирите страни, благодарение на усилията на Drone ARENA,  в които се организират международни квалификации, благодарение на спечеления статут към MultiGP – водещата верига от състезания с летящи дронове в света. По трасетата ще прелетят дроновете на именити състезатели, сред които пилоти от четирите най-големи дрон клуба в България - DoneXtreme, Дрон Клуб Варна, Altair FPV и Дрон Клуб Пловдив. Ще станем свидетели на Международен дрон шампионат и Републикански шампионат.

Адреналин във въздуха, адреналин по пистите

С отварянето на изложението в съботния 22 октомври, стартира и дългоочакваното FVP дрон рейсинг – Международният дрон шампионат. Според правилата стратират по два или три модела. Класирането е по най-много направени обиколки за определено време. Начисляват се наказателни точки за всяко пропуснато или некоректно преодоляно препятствие. Участниците ще се впуснат и в Републикански шампионат на БФАМС за онроуд и офроуд автомодели 1:10. Той се провежда правилата на Българската федерация по автомобилни спортове (БФАМС). 

Шампионатите продължават и в неделя. Тогава ще разберем, кои са най-добрите. Както подобава, шампионът ще получи и специална награда. SAMSUNG Bulgaria осигурява голямата награда за победителя в Международния дрон шампионат -монитора Odyssey G4.

Какво е значението на изложение - INTER DRONE EXPO

 “Уверен съм, че INTER DRONE EXPO ще провокира интереса на широката аудитория, бизнеса,  държавата и администрацията към дроновете и внедряването им”, бяха думите на президента Румен Радев, чийто поздравителен адрес бе изчетен на сцената на Изложбена палата 2 в Интер Експо Център по време на откриването в четвъртък, 20 октомври. Държавният глава изрази увереност, че изложението ще се превърне в традиция. 

Николай Найденов, зам.-министър на транспорта и съобщенията поздрави организаторите за реализирането на изложението. “Министерстрото на транспорта и съобщенията е доверен партньор на иновациите и бизнеса”, каза той.  “INTER DRONE EXPO е напълно нов проект. Благодарим на партньорите си и на водещите участници, които изпълниха изложбените площи”, каза от трибуната управителят на Интер Експо Център, Ивайло Иванов и изрази задоволството си и от богатата и многопосочна съпътстваща програма.

В края на словото си Ивайло Иванов покани на сцената Стефания Арсова. Блогърката символично направи първия полет с дрон на изложението, управлявайки машината със Samsung Galaxy Fold Z 4. След това Антон Пулийски, CEO & Community Manager на Drone ARENA, която е сред основните партньори на изложение INTER DRONE EXPO и с чиито съвместни усилия се организират много от събитията. “Вярвам, че всичко това ще бъде само началото”, сподели той. 

От сцената проф. Димо Зафиров, член на Института за Космически Изследвания и Технологии към БАН, изказа радостта си от реализирането на INTER DRONE EXPO. И допълни, че “в България никога не е спирало производството на безпилотни летателни апарати”.  В официалното окриване се включи и Роберт Хачатрян, министър на високотехнологичната индустрия на Армения. 

 

София приема шампионатите в рамките на първото дрон-изложение на Балкание - INTER DRONE EXPO
4869
 

Последни материали
Виж
Министър Вътев и пет браншови организации подписаха споразумение за подпомагане и развитие на сектора
Преди да се вземат контрамерки
До 15 март ЕК събира мнения за нелоялни търговски практики при храните
Учени обсъдиха с агроминистерството приоритетите за биоразнообразието на горите
България настоява за оптимизиране контрола на риболова в Черно море
Отворено писмо
Над 70 фермери от Пиринско с молба да бъдат субсидирани за пасторализъм в природните паркове
Особено при соята и царевицата
Китай ще остане водещ вносител на фуражни култури още 10 години
Свързани материали
Виж
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за защита на растенията
Пръскането с дронове върви към законодателно одобрение
Регламенти на ЕС 2019/947 и 2019/945 определят рамката за безопасна експлоатация на граждански дронове
Дроновете и използването им - задължителни изисквания
Над 3400 са регистрираните оператори на дрон в страната
Регламентират употребата на дронове в България за прилагане на продукти за растителна защита
При масирано нападение с Shahed през нощта
Пореден силоз за зърно в украинско пристанище е ударен от руски дронове
Иновативно
Калифорнийски фермер с пилотна програма за беритба на плодове с дронове
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини