Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
07.09.2022 г.

Изложение в Нидерландия ще покаже иновации за зеленчукопроизводителите

И български земеделци могат да се включат в събитието от 27 до 29 септември
Изложение в Нидерландия ще покаже иновации за зеленчукопроизводителите

Всяка голяма иновация започва отнякъде. Към подобна промяна в земеделието се стреми и компанията за семена и препарати за растителна защита „Синджента”, която разработва биологични вещества и технология за наблюдение на земеделските земи. Работи още върху начини, по които желаните характеристики могат да се интегрират в съвременните сортове чрез обратно кръстосване.

Друг сериозен проблем, зад който компанията застава, е здравето на почвата, която е в основата на хранителната система и 95% от глобалните хранителни доставки се отглеждат в нея, посочват от компанията. Сега е моментът да защитим този пренебрегван ресурс, така че бъдещите поколения да имат надежден достъп до храна. Всичко от оптимизирането на хранителните вещества до борбата с вредителите е от интерес за експертите. Те се стремят да подобрят устойчивостта, качеството и безопасността на селското стопанство с наука от световна класа и иновативни решения за култури.

Това нестихващо желание за подобрение и модернизация на земеделието е идеята, която стои зад изложението Fields of Inovations, насрочено да се проведе между 27 и 29 септември 2022 г. в  Гротеброек, Нидерландия. На него ще бъдат представени култури, технологии и нововъзникващи възможности за производителите на зеленчуци. За пръв път тази година посетителите могат да открият най-съвременния Технологичен център за научноизследователска и развойна дейност на „Синджента”, биологични тръбопроводи и нови начини за подобряване на здравето на почвата.

Производителите могат да изпитат сортове от първа ръка и да научат повече за това как да отглеждат агрономически успешни култури. По този начин събитието помага на фермерите да изберат най-доброто за своя бизнес въз основа на агрономически решения. Регистрацията за изложението е безплатна и вече е  отворена, като всеки, за който представлява интерес може да се запише - включително и за български земеделци.

На Fields of Inovations ще бъде показан още новоразработеният сензор за почвени насекоми EDAPHLOG, както и сензорът за биоразнообразие, за да демонстрира здравето на почвата и цялостното разнообразие на екосистемите. Тази техника ще е от помощ при подобряването на почвената среда. С иновативната технология земеделците ще разполагат с широк спектър от  информация, която да им помогне за запазването на почвеното здраве. Освен това ще се разгледат и начините за постигане на генетичен напредък чрез развъждане.

Всяка година селекционерите на компанията изследват милиони различни варианти на сортове, за да намерят само най-добрите качества, които да представят. След като тези критични черти бъдат открити, те се интегрират в днешните модерни сортове. Сред предложенията ще бъдат устойчиво на топлина и стрес и заострено зеле; първото заострено савойско зеле; лук, устойчив на плесен; карфиол с много дълъг цикъл; превъзходни сортове тиква; бейби салата с удължен срок на годност; подобрения на зеления фасул; нови вкусни, цветни хибриди на сладка царевица; стемфилиум с устойчиви на Peronospora сортове спанак; надграден iStem карфиол.

За фермерите, които нямат възможност да присъстват физически - събитието ще се предлага и във виртуален вариант, достъпен за всеки. За целта посетете www.SyngentaVegetables.com за повече информация.

В сегашната си форма „Синджента” е сравнително нова компания, но историята ѝ датира от почти 250 години. Като приемник на Циба Гайги, Циба, ICI, Зенека и Новартис, Синджента, със своето трайно присъствие дава значим принос в развитието на земеделието в България от втората половина на XX век до днес. През 2008 г. компанията основава своя собствено представителство в България – Синджента България ЕООД. Днес Синджента е неразделна част от формулата за успешно и устойчиво земеделие в България с постоянно развиващо се портфолио и набор от иновативни продукти.

Екипът на Синджента в България и по света постоянно е в помощ на производителите както с качествени продукти, така и с експертни съвети и техническа помощ. За повече информация и връзка със Синджента България Тук!

Изложение в Нидерландия ще покаже иновации за зеленчукопроизводителите
5869
 

Последни материали
Виж
През сезона изоставането в доставките от Украйна за чужбина е с над 80 на сто
Износът на слънчоглед от Украйна за България скочи близо 4 пъти през март
Цената се повиши с 1 долар спрямо тръжната процедура преди седмица
Йордания купи планирания ечемик и пак отмени търга за хлебна пшеница
Важно за фермерите!
EК одобри 16 млн. лв. българска държавна помощ за напояване през 2024 г.
Интересни сравнения в производството на пресни и оранжерийни зеленчуци
Доматите в оранжерии упорито изместват полското производство
Вирусът на птичи грип се е адаптирал към бозайници
САЩ въвежда извънредни мерки за ограничаване на птичия грип по говедата
Унгария остави в сила забраната за внос на селскостопански продукти от Украйна, въпреки решението на ЕП
Свързани материали
Виж
Шест съвета как да спрете разпространението на ToBRFV
Далновидното решение за първо третиране в житни култури
Иновативни сортове от Синджента обещават успешна реколта в зеленчукопроизводството през 2024 г.
Салатата Канариоле е търсена от потребители и производители и през лятото
Новият сорт Виго за ефективна борба със зелената мозайка
Syngenta и Four Growers Inc. създават бъдещето на производството на домати
Роботизираното реколтиране на домати позволява по-бързи иновации в земеделието
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини