Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
18.07.2022 г.

Екипът на БОНЕРО посети отворените дни на фирма Гриме в град Капелн, където са изложени над 70 нови машини за зеленчуци, картофи и цвекло

Екипът на БОНЕРО посети отворените дни на фирма Гриме в град Капелн, където са изложени над 70 нови машини за зеленчуци, картофи и цвекло

На отворените дни на фирма Гриме в град Капелн в модерирано шоу на иновациите бяха представени две световни премиери, четириредовата садачка за картофи PRIOS 440 и двуредовият конвейерен комбайн SELECT 200.

Франц Гриме подчертава: „Поставихме си за цел 2000 гости и веднага станаха над 2700. Реакцията е отлична и ние се радваме, че в допълнение към GRIMME Technica в Даме, успяхме да разработим друг успешен формат за нашите клиенти с „GRIMME Farm Days в Капелн“.

PRIOS 440 e първата 4-редова прикачна садачка за картофи с транспортна ширина по-малко от 3 метра и пълно типово одобрение на ЕС.

Освен това PRIOS 440 предлага иновативни решения в областта на прикачването на трактора, оформянето на тировете и осигурява всички предпоставки за прецизни и интелигентни земеделски решения.

Богата гама от комбинации

С помощта на теглич с „гъши врат“, който е свързан с междинна рама и отделен повдигащ механизъм, садачката може да се комбинира с всеки общ инвентар за активна обработка на почвата (култиватор, ротационна фреза).

Отделният повдигащ механизъм позволява бърза смяна между различни почвообработващи машини. Насочването на дълбочината на обработката на почвата е независимо от садачката за картофи, което означава, че дълбочината на засаждане на клубените може да се поддържа точна.

4 осезателни колела в предната част на машината и 2 ултразвукови сензора пред устройството за оформяне на тировете отчитат работната дълбочина и по този начин осигуряват оптимален контрол на дълбочината и равномерно поникване на клубените.

Транспортна широчина по-малка от 3,00м

В много европейски страни трябва да се кандидатства за извънредно разрешение за движение по пътищата при ширина на машината над 3,00 м. Обикновено 4-редовите садачки с ширина на реда от 75 см имат транспортна ширина по пътя около 3,30 м. PRIOS 440 с ширина на реда 75 см може да бъде оборудван с две телескопични оси. Това позволява за първи път работната ширина от 3,30 m да бъде намалена до транспортна ширина по-малко от 3,00 m. Изпъкналите части на машината, като направляващите почвата плочи, най-външните тела на гребените и разрохкващите зъбци се прибират в контура на машината. Благодарение на пълното типово одобрение на ЕС, PRIOS 440 може да се управлява в пътно движение без извънредно разрешение, което значително опростява трансграничната употреба.

Видео система SmartView и свързаност с myGRIMME

Работата с PRIOS 440 е удобна и стандартно се осъществява чрез ISOBUS. За тази цел може да се използва или ISOBUS операторският терминал на трактора, или ISOBUS операторските терминали тип CCI 800 или CCI 1200. Видеосистемата "SmartView", оборудвана с 12" сензорен екран, функция за мащабиране, live slow motion, предаване на живо изображение през WLAN, Visual Protect PRO и опция за запис на изображение, осигурява добър преглед на всички функции на машината. Връзката към Интернет платформата myGRIMME позволява обмен на данни за машини и задачи, чрез собствената информационна система за управление на фермата.

Всичко за машините на Гриме вижте тук!

Екипът на БОНЕРО посети отворените дни на фирма Гриме в град Капелн, където са изложени над 70 нови машини за зеленчуци, картофи и цвекло
9841
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Техниката на GRIMME Group за отглеждане на картофи, предлагана за тази година
Фирма Бонеро ЕООД стана официален представител на Grimme - лидер при машините за картофопроизводство
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини