Начало » Пазари » Животинска продукция

Производството на овче месо в ЕС намаля с близо 4 на сто през първото тримесечие

Франция е лидер по спад, Ирландия и Гърция са увеличили количествата
Синор.БГ / 18.06.2022 г.
Производството на овче месо в ЕС намаля с близо 4 на сто през първото тримесечие

През първото тримесечие на 2022 г. в държавите-членки на Европейския съюз са произведени общо 97 хил. тона овче месо – с 3,7% по-малко в сравнение със същия период на миналата година, съобщи електронното издание EuroMeatNews, без да посочва източник на информацията. Ирландия и Гърция са единствените големи производители в региона, увеличили количествата до съответо 16 хил. и 11 хил. тона, докато най-силен спад е отчетен във Франция – с почти 2000 тона на годишна база.

Бойко Георгиев взе първите места в състезанията по стрижба на събора на овцевъдите

Закланите овце в ЕС през първото тримесечие са намалели със 7,5% спрямо същия период на 2021 г. до 6,5 млн., като отново в Ирландия и Гърция е регистриран ръст, докато в Италия, Испания и Франция броят е намалял.

От изданието припомнят, че в краткосрочната прогноза на Европейската комисия за производството на овче месо в ЕС е записан очакван спад от 2% през 2022 г. и намаляване на поголовието. 

Производството на овче месо в ЕС намаля с близо 4 на сто през първото тримесечие
8800
 

Последни материали
Виж
Допълнение на Постановление 44
С нови 21 ракетни площадки ще се попълнят „дупките“, откъдето падат градушки
По време на почивка
Земеделската комисия в парламента прие проектобюджета за 2026 г. за 10 минути
Фермерите от област Благоевград могат да подават заявления за оценка на щети от проливните дъждове до 12 декември
Фермерите предпочитат дълосрочна аренда
Полша подговя удължаване на забраната за продажба на държавна земя
На 11 и 12 декември
ОСП след 2027 г. и пазарът на мляко сред темите на Съвета на аграрните министри
Съвети
Стратификация на семената – как, кога и за кои култури да се прилага?
Свързани материали
Виж
Овче и агнешко месо в момента не се преработват у нас
Българското говеждо и свинско не достигат за работата на преработвателите
Чорба от агнешки дреболии
Топла агнешка пача
Дроб-сарма
Гювеч с агнешки дреболии
Агнешко горски гювеч
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини