Начало » Новини » Света
21.03.2022 г.

ЕК публикува проекти за над 1,5 милиона евро в публична платформа, достъпна за членките в ЕС

Кохезионният фонд и останалите политики на сближаването
ЕК публикува проекти за над 1,5 милиона евро в публична платформа, достъпна за членките в ЕС

sinor.bg

В края на миналата седмица Европейската комисия публикува нова публична платформа „Кохезио” (Kohesio), съдържаща цялата информация за проекти за 1,5 милиона евро, реализирани след 2014 г. насам във всички 27 държави и финансирани от Фонда за регионално развитие (ЕФРР), Кохезионния фонд (КФ) и Социалния фонд (ЕСФ), съобщиха от пресцентъра на ЕС.

Платформата е била обявена по време на 8-ия форум по въпросите за сближаване, като от ЕК съобщиха, че тази всеобхватна платформа с данни ще бъде достъпна за всеки на всички езици в ЕС.

Създаването се изисква от сътрудничеството, което се управлява от националните и регионални органи, като се управлява от националните и регионални органи. Комисарят по въпросите за сближаването и реформите Елиза Ферейра заяви : „Kohesio предлага пълен набор от информация, каквато не сме имали, за да разберем как политиката за сближаване на спомагата за укрепване на нашия Съюз. Само с няколко щраквания всеки може да научи точно как ЕС инвестира в нашите региони и градове, с цел да се насърчи сближаването - включително икономическото, социалното и териториалното сближаване. С да няма да няма тайни в политиката на сближаване!“

Комисарят с ресор „Работни места и социални права“ Никола Шмит добави, че „фондовете на ЕС могат да доведат до реална промяна за всички в ЕС и специално за тези, които най-много се нуждаят от нашата подкрепа. социален фонд подпомага хората при намирането на работа. Средствата по политиката за сближаване могат биха подкрепили държавите при предоставянето на помощ на тези, които бягат от руското нашествие в Украйна. В новата платформа се разказват историите на много финансирани от ЕС проекти, които инвестират в хората и регионите.“

Платформата Kohesio предоставя на всички достъп до информацията, съхранявана от управляващите органи. Впечатляващото количество от тя показва приноса на политиката за сближаване за икономическото, териториалното и социалното сближаване в регионите на ЕС, както и за екологичния и цифров преход, чрез възможността и финансирането на широк набор от политически приоритети в страните от ЕС. Платформата също така се идентифицира и обменя на най-добрите практики между националните региони и страната

Ето какво може да предложи Kohesio:

Стандартизирани данни за 1,5 милиона проекта за периода на финансиране 2014—2020 г., включително връзки към специални програми и фондове.

Стандартизирани данни за бенефициерите по проекти (500 000) и за хода на проекта на проектите.

Данни, обхващащи повече от 300 оперативни програми във всичките 27 държави.

Интерактивна карта, позволяваща извличане на данните по географски принцип.

Цялата информация ще бъде преведена на всички езици на ЕС.

Някои примери за проекти в областите на политиката за сближаване в платформата Kohesio

В платформата потребителите на Kohesio ще могат да използват ЕФР да поддържа ориентиране към общностната цифрова платформа във Франция . Освен това ще съдържа информация за финансирания от ЕСФ проект „YouthReach“ в Ирландия , който подкрепя младите хора, които преди време са напуснали училище, за да продължат образованието си и да предприемат първите си успешни стъпки към заетостта. Само между 2014 и 2020 г. схемата е достигнала до 14 000 млади хора. И краят, платформата Kohesio може да покаже Кохезионният фонд за изграждане на железопътните връзки в Чехия.

През следващите месеци платформата ще стане достъпна на всички официални езици на ЕС.

През декември 2015 г. беше стартирана платформата за свободен достъп във връзка със сближаването, което позволява на потребителите да следват напредъка на данните в политиката за сближаване на ЕС по държави или фондове. Kohesio дава информация и за пазара на храни, финансиран по политиката на сближаване. Двете платформи ще съществуват съвместно, тъй като като предлагат две различни точки — данните за сближаването включват финансова информация в програмата, докато платформата Kohesio предоставя подробна информация на ниво проект.

ЕК публикува проекти за над 1,5 милиона евро в публична платформа, достъпна за членките в ЕС
4475
 

Последни материали
Виж
Десетки сигнали за мнимо бедстващи щъркели в Хасково
БНБ предупреждава за зачестили телефонни измами с името на банката
Производството на зърнени култури в Судан е намаляло с над 40%
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Свързани материали
Виж
Решения на Министерския съвет
България ще настоява за навременно координирано планиране на следващите оперативни програми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини