Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
28.02.2022 г.

Предложенията на Кортева за пролетния сезон

Предложенията на Кортева за пролетния сезон

Измина още една предизвикателна година, за която Ви благодарим, защото за пореден път избрахте да бъдете  с нас и ни се доверихте като на надежден  партньор, с когото  не от вчера споделяте успехи и същите тези предизвикателства!

Тази година за пръв път Corteva™ Agriscience ще предостви цялостни решения за селското стопанство, както и много иновативни продукти - както ненадминати хибриди с висок добивен потенциал, така и растителна защита, с която ще се чувствате спокойни за посевите си.

Огромният ни  научен и производствен  потенциал ни дава изключителни възможности да бъдем лидери  в предоставянето на  иновации, решения и услуги, които са от реална полза за Вас, нашите клиенти.

От тази позиция ние, по-ясно  виждаме Вашите проблеми, които възникват при отглеждането на културите, а също и новите хоризонти в  развитието  на модерния  агробизнес.

Посрещаме новия сезон заедно и затова сме по-силни, по-уверени и по-готови отвсякога  за предизвикателствата пред земеделското производство!

Вярваме, че 2022 г. ще бъде успешна, защото знаем, че Вие, нашите партньори,  сте професионалисти от най-висока класа и заедно можем да  постигнем много!

Позволете ни да Ви представим  нашите решения за чисти и здрави посеви при житните култури.

Квелекс® - истински новият хербицид с ново активно вещество от нова група с нов механизъм на действие. Контролира всички икономически важни плевели, в.тч..устойчиви към сулфонилуреи хербициди и хормоноподобни.

Квелекс® притежава доказан и надежден контрол при ниски температури, което спомага за гъвкавостта му на приложение – от първи лист до флагов лист.

Квелекс® има вграден антидот, което осигурява 100% селективност към културата, както и няма ограничение в сеитбооборота след неговото приложение.

Той е регистриран за употреба при пшеница, ечемик, овес, тритикале и ръж в препоръчителна доза 5 г/дка.

Дерби® Супер Едно /Ланселот® - хербицид, който ефективно се бори с икономически важните едногодишни и многогодишни  широколистни плевели. Той е регистриран за приложение при житни култури  - пшеница и ечемик, а за втора година вече е и регистриран при царевица за зърно и силаж.

Спира растежа и развитието на чувствителните плевели в рамките на един ден след третирането.

Дерби® Супер едно/Ланселот® работи перфектно при оптимална влажност на почвата, при която плевелите се развиват нормално.

Ниските температури до 5C° и температурни амплитуди не влият на действието му.

Дерби® Супер едно/Ланселот® e вегетационен  хербицид, проникващ в плевелите през  вегетативните части  и след това се транслоцира в цялото растение. Другото предимство на Дерби® Супер едно/Ланселот® е, че притежава и почвено действие, което позволява по-нататъшна защита от 2-3 седмици от вторично поникващи широколистни плевели.

Селективен  е към културата, приложен след втори лист,  ефективен срещу лепка,  дори и в напреднал стадий, ефемерни плевели и срещу технологична самосевка слънчоглед, както и срещу технологична самосевка рапица. Няма ограничения в сеитбооборота за следващи култури при спазване на препоръките в етикета.

Палас® 75 ВГ - хербицид за едновременна борба срещу житни и широколистни плевели при пшеница. Той e доказан еталон за борба срещу Овсига и Власатка в България.

Продуктът може да се прилага от 3-ти лист до втори стъблен възел.

Палас®  има основно  вегетационно  действие, но има  и  почвено действие, насочено срещу вторично поникващите  плевели.

Той съдържа иновативното широкоспектърно активно вещество Пироксулам.

Няма ограничения в сеитбооборота за следващи култури, включително и бобови.

За пълен контрол на широколистните плевели се препоръчва смесването на Палас® с:

Квелекс® в доза 3.5 г/дка

Дерби® в доза 2.5 г/дка

Корело® Дуо 85 ВГ е най-широкоспектърният хербицид за борба срещу житни и широколистни плевели. За поредна година Корело®  осигурява безупречен контрол на всички икономически значими плевели при пшеница, тритикале и ръж.

До няколко часа след приложението развитието на плевелите спира, а след няколко дни се появяват визуалните признаци на ефективност. Пълно загиване на плевелите може да отнеме от 1 до 3 седмици.

Не се влияе от ниски температури и високи амплитуди, селективен е  към културата, приложен след втори лист, ефективен срещу самосевка слънчоглед и рапица.

Корело® Дуо е стандарт срещу Ливадна власатка и Овсига.

Корело® Дуо контрола отлично всички икономически важни житни и широколистни плевели с едно третиране.

Старане® Голд е вегетационен хербицид за контрол на широколистни плевели. Еталон срещу лепка и поветица.  Хербицидът съдържа активните вещества флуроксипир и флорасулам. Старане® е селективен към пшеница, ръж, овес, ечемик и тритикале.

Прилага се от втори лист до вретенене на културата, през есента или пролетта.

Мустанг® - селективен системен хербицид за борба с широколистни плевели в пшеница и ечемик, включително устойчиви на хормоноподобните хербициди.

Продуктът съдържа две активни вещества, които блокират растежа на плевела и водят до неговото загиване.

Приложението му е вегетационно:

При есенно третиране житните култури трябва да са влезли във фаза братене, широколистните плевели да са от втори до осми лист; коренищните да са 10-15 см.

При пролетно третиране на житните култури може да се използва до края на фаза братене, широколистните плевели трябва да са от втори до осми лист; коренищните да са 10-15см.

Мустанг® може да се смесва с фунгициди, противожитни хербициди, листни торове и инсектициди.

За борба срещу всички икономически важни болести в Т1 житните култури предлагаме новият фунгицид Иновор®*. Той е фунгицид от концепцията AgCelence® на BASF. Комбинацията от пираклостробин с флуксапироксад притежава продължително предпазно действие, като защитава от проникването на патогените, стопиращо действие, което   унищожава вече развитите спори и лекуващо действие, което блокира развитието на гъбните патогени и спира растежа на хифите.

Иновор® се справя безупречно срещу видове септория, видове  ръжди, мрежести петна,  листен пригор, дрешлера, брашнеста мана, като препоръката за доза на употреба са  -  Т1 – 75 мл/дка и Т2 – 90  - 100 мл/дка.

Тази година ще имате възможността да се възползвате от още един нов фунгицид  -  Унивок®, който предлага изключителено предпазно, стопиращо и лечебно  действие срещу всички икономически важни болести при житни култури.

Той е двукомпонентен фунгицид съдържащ протиоконазол, които е един от най-новите триазоли, със системно, ерадикиращо и предпразно действие и изцяло новото активно вещество Inatreq™ active от нова химична група и нов начин на действие срещу широк спектър от болести, като най-същественото му предимство е че нов еталон срещу видовете септория и средство за борбата с резистентността към този патоген.

Унивок® се прилага в гъвкава доза в зависимост от момента на приложение, както следва: Т1 – 120 мл/дка; Т2 – 130 мл/дка и Т3 за защита от фузариум в доза от 130 до 150 мл/дка.

През 2022 г. търсете икономически изгодните ни  пакетни предложения при житни,  свързващи традицията и иновациите , като може да се възползвате от добре познатия хербицид  Дерби® Супер Едно в комбинация с един от двата напълно нови фунгицида Иновор®* или Унивок®.

Скъпи приятели, желаем Ви успешна 2022-ра година! На добър час в приключението наречено земеделие! Ние ще бъдем винаги до Вас, когато ни потърсите за  съвет или  помощ!    

Земеделието е нашата  обща мисия – да я изпълним!

*AgCelence® e търговски марки на BASF, Иновор® е продукт и регистрирана търговска марка на BASF и е дистрибутирана от Corteva Agriscience™

Предложенията на Кортева за пролетния сезон
5502
 

Последни материали
Виж
Още 200 милиона трябва да осигури държават
Преструктурираха средства на ДФЗ за изплащане на украинската помощ
Цената на едро е добра
В Сливен вече берат череши
Аржентинските фермери настояват за отмяна на експортното мито върху износа на пшеница
Снегът изпочупи младите ластари на малините
Ниските температури нанесоха значителни щети на овошките в Сърбия
Специализирана в търговия с цитрусови и костилкови плодове
Испанска компания залага на производството на ягодови култури в Румъния
Земеделският министър плати гаранция от близо 2 милиона долара
Дъждовете в Украйна бавят сеитбата и може да се отразят на реколтата
Свързани материали
Виж
Министър Вътев: Трябва заедно да противодействаме на последиците от климатичните промени
Наричат го „Косачката“
Принципал™ Плюс - Комплексно хербицидно решение за пълен контрол на житните и широколистни плевели след поникването им
Внимание! Внимание! Вербен®
Нов широкоспектърен фунгицид за перфектен контрол на болестите при житни култури
Гъвкаво решениe за всички ситуации при житните култури
Традиция и иновация в един пакет Дерби® Супер едно с Унивок® или Иновор®
Иновор®* - Нов фунгицид при житни култури
Открийте стъпката нагоре в защитата на житни от болести
Как да се справим с ранно поникващите плевели, в т.ч. самосевките от технологични слънчоглед и рапица в житни култури още наесен
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини