Избираме узрели, но твърди домати. Изрязваме капаче от горната им страна и внимателно ги издълбаваме. Кипваме овесените ядки на огъня, отцеждаме ги и ги счукваме заедно с чесъна и орехите. Като продължаваме да счукваме прибавяме ситно нарязаните зелении и чушки /предварително отделяме половин чушка за украса/. Накрая подправяме с индийско орехче и сол и разбъркваме. Наливаме във всеки домат по малко разтопено масло и ги пълним с приготвената смес. Отгоре украсяваме с лентички от чушките, стръкчета магданоз и копър и с по една зелена и черна маслина.
Продукти: 4 едри домата, 220 г сирене “Крема”, 2 белтъка, 4 зелени маслини, 4 черни маслини, 2 печени и обелени чушки, 1 скилидка чесън, 15 г овесени ядки, 15 г орехови ядки, 15 г краве масло, 1-2 листенца мента, 1 стрък магданоз, 1 стрък копър, 1/2ч.л. леко лют червен пипер, 1/2ч.л. бял пипер, 1 щипка индийско орехче, сол.