Нарязваме месото на порции, посоляваме и го пържим няколко минути под похлупак в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук и продължаваме да пържим. След още четвърт част прибавяме почистените и ситно нарязани моркови, целина, магданозени корени, ябълки и лук. Прибавяме също така къпините. Заливаме с 1 ч.ч. топла вода и задушаваме 20-30 мин на силен огън. След това прибавяме лукчетата, гъбите, доматеното пюре, лимоновия сок, половината вино, джоджена, черния и червения пипер и сол на вкус. Захлупваме, замазваме капака с тесто и печем 30 мин в умерена фурна. Накрая прибавяме останалото вино и брашното, размито в малко студена вода, кипваме ястието и след 5-6 мин го отстраняваме от огъня.
Продукти за 7: 1,2 кг шарено свинско месо, 5-6 моркова, половин глава целина заедно с листата, 2 глави лук, 1-2 ябълки, 5-6 гъби, 1-2 с.л. къпини, 1 с.л. лимонов сок, 2 ч.ч. вино, 1 ч.л. доматено пюре, 1 стрък праз с част от листата, 10-15 малки лукчета, 2 корена от магданоз, 1 дафинов лист, 1-2 с.л. брашно, джоджен, черен и червен пипер, сол, мазнина за пържене.