Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.01.2021 г.

Задушени хапки по манастирски

Задушени хапки по манастирски

Нарязваме месото на порции, посоляваме и го пържим няколко минути под похлупак в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук и продължаваме да пържим. След още четвърт част прибавяме почистените и ситно нарязани моркови, целина, магданозени корени, ябълки и лук. Прибавяме също така къпините. Заливаме с 1 ч.ч. топла вода и задушаваме 20-30 мин на силен огън. След това прибавяме лукчетата, гъбите, доматеното пюре, лимоновия сок, половината вино, джоджена, черния и червения пипер и сол на вкус. Захлупваме, замазваме капака с тесто и печем 30 мин в умерена фурна. Накрая прибавяме останалото вино и брашното, размито в малко студена вода, кипваме ястието и след 5-6 мин го отстраняваме от огъня.

Продукти за 7: 1,2 кг шарено свинско месо, 5-6 моркова, половин глава целина заедно с листата, 2 глави лук, 1-2 ябълки, 5-6 гъби, 1-2 с.л. къпини, 1 с.л. лимонов сок, 2 ч.ч. вино, 1 ч.л. доматено пюре, 1 стрък праз с част от листата, 10-15 малки лукчета, 2 корена от магданоз, 1 дафинов лист, 1-2 с.л. брашно, джоджен, черен и червен пипер, сол, мазнина за пържене.

Задушени хапки по манастирски
18990
 

Последни материали
Виж
Шарката по овцете и козите дойде в България
Фермерите са обедняли със 70% през 2023, основен проблем рентата
Рязано кисело зеле с моркови
Седмичен обзор на Софийска стокова борса
Закупени са планираните 125 000 тона с доставка от 25 октомври до 15 декември
Фуражният ечемик поскъпна на търга в Тунис над 230 долара за тон
С трето нападение за последните 4 дни и общо 60 за 3 месеца
Русия си набеляза за цел украинските пристанища и износа на зърно
Свързани материали
Виж
Ръст е отчетен дори при свинското след трайна тенденция на понижение
Германия увеличи производството на месо през първото полугодие
България е сред лидерите по ръст между януари и април включително
Производството на свинско в ЕС показва признаци на възстановяване
Защита на българските месопреработватели
Производители на деликатеси питат Великобпитания защо от 1 юли е наложена забрана за внос на родни продукти
Благодарение на доставките за трети страни при слаб спад в рамките на ЕС
Германия отчете първи ръст в износа на свинско от години
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини