Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
28.10.2020 г.

Кубота пуска на пазара чисто нова серия трактори M6002

Тази серия трактори е в пълен унисон към стремеж за по голяма-надеждност, производителнос и покриване нуждите на съвременния фермер
Кубота пуска на пазара чисто нова серия трактори M6002

Японският производител на селскостопанска техника Kubota Corporation представи новата си серия трактори M6002, съобщиха от пресцентъра на компанията. Първата машина бе показана на Международно изложение за селскостопанска техника (FIMA 2020), провело се в края на месец февруари в испанския град Сарагоса.

Новата серия трактори е разработена изцяло от „Кубота” за да отговаря напълно на нуждте на средни, големи и животновъдни стопанства. Серията включва 3 модела: M6122 – 123к.с., M6132 – 133к.с. и M6142 – 143к.с.. Нововъведенията са фокусирани изцяло към по-висока продуктивност и задоволяване изцяло нуждите на съвременните фермери.

Серията M6002 е оборудвана с 4-цилиндров дизелов двигател Кубота (етап V) с характеристики, отразяващи последните разработки на „Кубота” за намаляване на вредните емисии в съответствие със стандартите в Европейския съюз и осигуряващи едновременно по-висока производителност и икономичност. При извършване на транспортни операции са добавени допълнително още 20 к.с.. Освен това филтърът за твърди частици (DPF) вече ще се почиства на 6000 мото часа вместо на досегашните 3000, което облекчава поддръжката. Резервоарът за гориво пък вече побира 230 литра, което е доста полезно за продължителните работни дни.

Напълно нова скоростна кутия, проектирана специално за нуждите на фермерите. Трансмисията разполага с 8-степенна скоростна кутия със прогресивно превключване, проектирана за висока скорост и голям капацитет на теглене. Този тип трансмисия сега предлага и новата функция (Xpress restart), която позволява на оператора да контролира директно главния съединител чрез активиране на спирачния педал.

Новата голяма и просторна кабина на тракторите от тази серия изпъква с изцяло обновеното си вътрешно и външно оформление. Тя разполага с изцяло нов многофункционален джойстик, памет за работата на двигателя, управление на навесния механизъм и автоматично превключване на управлението. Ергономичната ѝ странична конзола за всички главни работни лостове е разположена отдясно на седалката на водача и на същия радиус подлакътник за максимално удобство.

Широкият остъклен покрив предлага оптимална видимост и е особено полезен при работа с челен товарач. Кабината разполага с 10 стандарни работни LED светлини и 6 допълнителни за пълно покритие на видимостта на 360 градуса. Тя е оборудвана и със седалка Premium Grammar и механично окачване за максимално удобство.

Подсиленият преден и заден мост осигуряват възможност за движение с по-висока скорост с увеличен капацитет на полезен товар или при използването на челен товарач. Налице е и системата (Bi-speed system), като осигурява подобрен радиус от 4,5 метра в завой, превръщайки тракторите от серия M6002 в най-добрите при маневри в тесни пространства. Освен това серията предлага допълнителна производителност, благодарение на хидравличната си система за подпомагане на кормилното управление с помпа CCLS с дебит от 115 л/мин, която подобрява производителността и работата на трактора.

Серията M6002 постига впечатляваща повдигаща мощност от 7 тона.

Тракторите се предлагат с карданов вал със стандартни или икономични 540 оборота в минута, както и със стандартни или икономични 1000 оборота в минута (540/540Е/1000/1000Е). Снабдени са със система за ограничаване на шума и оптимизиране на разхода на гориво при 40 километра в час на 1640 оборота.

Пет модела челни товарачи.

Кубота пуска на пазара чисто нова серия трактори M6002
25139
 

Последни материали
Виж
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Мнението на бранша
Бизнесът иска затвор за причинителите на птичи грип от малките дворове
Можем да използваме канелата не само в кухнята, но и в градината
Десетки сигнали за мнимо бедстващи щъркели в Хасково
БНБ предупреждава за зачестили телефонни измами с името на банката
Свързани материали
Виж
Кубота на второ място по продажби на трактори
Агромашина Пазарджик бе домакин на новото обучение от Kubota, акцентирайки върху иновациите в селскостопанската техника
Кубота отново е в челната тройка на земеделската сцена за 2023 г.
Kubota Bulgaria зае второто място по регистрирани продажби на трактори в България
Kubota Bulgaria е спонсор на престижната Купа на България по прескачане на препятствия с коне
Kubota си сътрудничи в Югозападна Франция с Agri Sud-Ouest Innovation
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини