Начало » Новини » Страната
26.10.2020 г.

На 29 октомври важен интернет семинар за биофермери

Уебинар, организиран от НССЗ
На 29 октомври важен интернет семинар за биофермери

sinor

На 29 октомври Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) със съдействието на Института по зеленчукови култури „Марица“ в Пловдив организиран онлайн семинар (уебинар) на тема “Храненето на зеленчуковите култури по методите на биологичното производство”. Обучението се провежда по европроект NEFERTITI, финансиран по „Програма Хоризонт 2020”, в рамките на хъб България от мрежа 7 „Повишаване ефективността при използването на хранителните вещества в градинарството“.

Началният час на уебинара е 13,30 часа, а финалът е в 15,50 часа. Участието е безплатно и става с предварителна регистрация на следния линк: https://forms.gle/C93gofG36zrsXP2TA.

Може също да изпратите на e-mail: pkumanova@naas.government.bg следната информация: име и фамилия, e-mail адрес и качеството, в което се регистрирате (земеделски стопанин, съветник, научен работник, студент, представител на неправителствена организация, друго), както и ако имате въпроси, които желаете предварително да зададете към лектора.

Уебинарът е отворен за всички желаещи да участват - земеделски стопани, научни работници, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтересовани лица в областта на земеделието.

Целта е земеделците да бъдат запознати с храненето на зеленчуковите култури и подходите за поддържане и подобряване на почвеното плодородие. Ще бъдат изнесени данни за всички видове торове, приложими в биологичното земеделие, както и със специфични изисквания на картофите, главестото зеле, граха и фасула и др. зеленчуци към хранителни вещества.

Предвидени са лекции на следните теми:

 Хранене на зеленчуковите култури в условията на биологично земеделие – подходи за поддържане и подобряване на почвеното плодородие.

Видове торове приложими в биологичното земеделие;

Специфични изисквания на картофи, главесто зеле, грах и фасул към хранителни вещества – схеми на торене и видове торове.

Новости при торенето в биологичното земеделие

Кратка информация за проект NEFERTITI

Проектът „Свързани в мрежи европейски ферми за стимулиране на взаимното обогатяване на знанията и използването на иновации чрез демонстрации (NEFERTITI) е уникална мрежа (одобрена за финансиране по програма „Хоризонт 2020“), включваща 32 партньори и координирана от Института по земеделски технологии (Association de Coordination Technique Agricole (ACTA)) - Франция. Продължителността на проекта е 4 години и ще приключи на 31 декември 2022 г. Основната цел на проекта е да създаде тясно свързана мрежа от демонстрационни и пилотни ферми, имащи за цел подобряване на обмена на знания и взаимното обучение между участниците в демонстрационните събития, както и ефективно внедряване на иновации в селскостопанския сектор чрез взаимни демонстрации на техники организирани по теми.

По проекта са създадени 10 интерактивни тематични мрежи, които обединяват 45 регионални хъба (центрове) включващи земеделски стопани организиращи демонстрации и институции свързани със земеделието (съветници, неправителствени организации, индустрия, образование, научни институти и политици в 17 държави. Мрежите са: 01 „Управление на пасища и практики за улавяне (поглъщане) на въглерода“; 02 „Разработване и вземане на решения за фермери от сектор "млечното говедовъдство", на основата на налични данни и информация (т.нар. интелигентно земеделие)“; 03 „Системи за опазване на здравето и биологично отглеждане на животни“; 04 „Качеството на почвите при полските (сеитбооборотни) култури“; 05 „Използване на приложения за управление на мултифункционални сензори и измерване на различни променливи при отглеждане на полски (сеитбооборотни) култури“; 06 „Повишаване на производителността и качеството при биологично отглеждане на полски (сеитбооборотни) култури“; 07 „Повишаване ефективността при използването на хранителните вещества в градинарството (НССЗ ръководи и координира дейностите по тази мрежа в т.ч. създаването на хъба в България); 08 „Ефективно използване на водата в градинарството“; 09 „Намаляване използването на пестицидите при производството на грозде, плодове и зеленчуци“ (НССЗ ръководи и координира дейностите по създаването на хъба по тази мрежа в България); 10 „Засилване на привлекателността на земеделието за новонавлизащи фермери“.

На 29 октомври важен интернет семинар за биофермери
6576
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Кадрови промени
От 2024 г. щатовете в службите за съвети падат на 75, но ще има 120 нови временни назначения
Решения на МС
Нови задължения на службата за съвети в земеделието
Решения на Министерския съвет
Земеделската служба в Борово ще се помещава в Две могили
Предстоящо
На 7 и 8 април семинари за фермери, организирани от „Съветите в земеделието”
Дано да започнат поне от 2022 г.
С 28-те си мобилни офиси службата за съвети ще действа до 2025 г.
НССЗ
На 24 юни в Джебел се организира семинар за производството на картофи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини