Производството на месо в САЩ се възстанови след затварянето на редица предприятия през април и май заради мерките за ограничаване на разпространението на корорнавируса и вече надхвърля значително нивата от 2019 г., съобщи американският вестник „Уолстрийт Джърнъл”, като се позова на данни на министерството на селското стопанство на страната. От изданието изтъкват, че фермите са препълнени, дефицитът на месо и месни продукти в търговията на дребно намалява прогресивно, а цените се понижават за радост на потребителите, но в ущърб на фермерите и доставчиците, които вече пострадаха от затварянето на кланиците и преработващите предприятия.
През май президентът на САЩ Доналд Тръмп издаде указ, с който постави на практика производството в месокомбинатите във военновременни условия, освобождавайки до голяма степен от отговорност собствениците им, принуждаващи служителите да работят въпреки многобройните случаи на коронавирус и дори починали сред тях. Тогава профсъюзите критикуваха решението, като заявиха, че за Тръмп снабдяването с месо е по-ценно от живота на работниците. Мярката обаче подейства, тъй като на фона на затворените предприятия и свитото предлагане цените на едро и дребно на месото се бяха повишили значително.