Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
25.06.2020 г.

Бахчеванска манджа

Бахчеванска манджа

Изпичаме и обелваме чушките и патладжаните, след което ги нарязваме на малки парченца. В сгорещената мазнина най-напред запържваме ситно нарязания лук, а след това - чушките и патладжаните. Прибавяме попарените, обелени и настъргани домати, захлупваме и задушаваме 20 мин на тих огън. В началото на задушаването можем да налеем малко топла вода. Когато зеленчуците омекнат, посоляваме и прибавяме разбитите яйца (или натрошеното сирене). Ако сме използвали яйца държим ястието на огъня само 4-5 мин, но ако сме използвали сирене, държим на огъня 10 мин.

Продукти: 2 средно големи патладжана, 1 кг чушки, 1 глава лук, 3-4 домата, 1 1/2 к.ч. олио, 3 яйца /или 150 г настъргано сирене/, сол.

Бахчеванска манджа
11882
 

Последни материали
Виж
При ръст на ставката от 2,5 пъти спрямо предходната кампания
Преведоха близо 15 милиона лева на млади стопани за Кампания 2023
Обзор на Софийска стокова борса за периода 21-23 май 2024 година
Продавачите на зърно и слънчоглед на борсата вдигат офертите и без търсене
Тунис също получи доста по-високи оферти спрямо търга преди 7 седмици
Йордания за трети пореден път отмени търга за хлебна пшеница
Важно за фермерите!
Ставката за младите фермери е 24,45 лв. на декар
Предстоящо
Международен семинар за човека и дивата природа ще се проведе в Габрово
Калинките са полезни, но и опасен вредител по редица културни растения
Свързани материали
Виж
Заек капама
Крем супа от леща
Ароматна дроб сарма
Гъби в гювече
Чорба от кисело зеле по селски
От днес антибиотиците може да се изписват и на хартиени рецепти
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини