Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Бахчеванска манджа

Синор.БГ / 25.06.2020 г.
Бахчеванска манджа

Изпичаме и обелваме чушките и патладжаните, след което ги нарязваме на малки парченца. В сгорещената мазнина най-напред запържваме ситно нарязания лук, а след това - чушките и патладжаните. Прибавяме попарените, обелени и настъргани домати, захлупваме и задушаваме 20 мин на тих огън. В началото на задушаването можем да налеем малко топла вода. Когато зеленчуците омекнат, посоляваме и прибавяме разбитите яйца (или натрошеното сирене). Ако сме използвали яйца държим ястието на огъня само 4-5 мин, но ако сме използвали сирене, държим на огъня 10 мин.

Продукти: 2 средно големи патладжана, 1 кг чушки, 1 глава лук, 3-4 домата, 1 1/2 к.ч. олио, 3 яйца /или 150 г настъргано сирене/, сол.

Бахчеванска манджа
12617
 

Последни материали
Виж
Риба плакия
Прогноза за реколтата в Украйна – септември 2025 г.
ДФЗ
Утвърдена е нова заявка за плащане на училищните схеми, съобразена с еврото
Преди застудяването
Важни условия за обработка на почвата срещу вредители
В стадо от 303 глави едър рогат добитък в област Шомод
В Унгария регистрираха първото огнище на син език за последните 10 години
От началото на сезона сме свили преработените количества с 500 000 тона
България води класацията в ЕС по спад на преработката на слънчоглед
Свързани материали
Виж
Риба плакия
Плакия по градинарски
Зрял фасул с тиква
Зеленчуково ястие за зимата
Пълнено пиле с кайма
Агнешко горски гювеч
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини