Начало » Новини » Света
14.05.2020 г.

Синджента предлага средства за иновации в производството на растителни протеини

Синджента предлага средства за иновации в производството на растителни протеини

Световният гигант в биотехнологиите Syngenta и компанията за дялови инвестиции Radicle Growth обявиха конкурс за иновативни решения в подкрепа на бъдещето на растителните протеини, за чиито награди заделят общо 1,25 млн. долара, става ясно от съобщение, публикувано на официалния уебсайт на „Синджента”. В рамките на Radicle Protein Challenge ще бъдат определени 2 компании , предложили решения за нови или експериментални източници на растителни протеини или технологии за трансформирането им, които решават проблеми от тяхното производство до устойчивото селско стопанство. „Syngenta и Radicle търсят предприемачи от компании на всяко ниво и целия свят, които да подадат заявки за получаване на инвестиции на стойност 1,25 млн. долара, ускоряващи внедряването на техните технологии. Победителят в надпреварата ще получи 1 млн. долара, а заелият второто място – 250 хил. долара”, уточняват от Syngenta. Всъщност победителите ще спечелят не само значителен инвестиционен ресурс, но и достъп до значителния опит в селскостопанския бранш на Syngenta и Radicle и по-конкретно до световните агротехнически мрежи за популяризиране на своите технологии, както и индивидуална програма за своя растеж от Radicle.

Заявки за участие се подават до 29 май, като след няколкомесечна оценъчна дейност ще бъдат избрани между 4 и 6 финалисти, които ще имат възможност да защитят идеите си през есента. В журито ще участва главният изпълнителен директор на „Синджента” Ерик Фирвалд.

„Иновативните източници на растителни протеини придобиват все по-голямо значение заради ускоряването на ръста на световното население. Ние с удоволствие си сътрудничим с Radicle и предприемачи от целия свят за ускоряване на иновационните процеси и аз с нетърпение очаквам появата на множество съзидателни идеи. Нашата мисия е да помагаме на фермерите да използват максимално ефективно наличните ресурси и да отглеждат нужните на всички култури по екологично чист и здравословен начин, включващ осигуряването на по-добри продукти, технологии и агрономски съвети”, изтъкна Фирвалд.

На свой ред управляващия партньор в Radicle Growth Кърк Хейни посочи проучване на Gallup, според което почти една четвърт от американците са намалили консумацията на месо повече от когато и да било досега. „Това увеличи търсенето на продукти от алтернативни селскостопански източници в сравнение с традиционните и по-точно с растителен и клетъчен произход”, добави Хейни. По негови данни много компании, които са се насочили към това направление, работят упорито върху планове, чиято реализация се очаква в близко бъдеще. Но получаването на продукт, който да задоволи потребителското търсене, е само половината от резултата, тъй като цените също трябва да бъдат адекватни. „С нетърпение очакваме появата на компании в този сегмент, които ще се стремят към ръст, и искаме да им предоставим капитала, необходим за преодоляване на трудностите в това отношение и със стремителното увеличаване на потребителското търсене”, категорчни са от компанията за дялови инвестиции.

Syngenta е сред световните лидери в селскостопанския сектор, насочени към осигуряване на храна за човечеството с грижа за планетата. Целта на компанията е подобряване на екологичната и икономическата стабилност, на качеството и безопасността на селското стопанство при използване на световните научни достижения и иновативни решения за растителна защита. Технологиите, внедрявани от компанията, помагат на милиони фермери по целия свят да използват по-добре ограничените селскостопански ресурси. Персоналът на компанията надхвърля 28 хил. души в 90 държави по целия свят и те работят усилено за усъвършенстване на отглеждането на селскостопанските култури. Благодарение на партньорството и сътрудничеството с други компании, както и на Плана за успешен растеж, реализиран от компанията, тя се стреми да подобри производителността в селското стопанство, да предпази плодородните земи от ерозия и запустяване, както и да съдейства за увеличаване на биоразнообразието и възраждането на селските общности.

Radicle Growth е базирана в Сан Диего, щата Калифорния. Инвестира основно в начинаещи компании в секторите на селското стопанство и хранителните технологии с идеята за пълно реализиране на потенциала им. Освен осигуряването на начален капитал компанията създава благоприятни условия за активен растеж на стратези-иноватори в селскостопанския бранш. Усилията й са насочени към запълване на пазарните ниши чрез откриването на най-иновативните технологии и ускоряването на развитието им с реализирането на редица инициативи за създаване на добавена стойност. Сред инвеститорите в компанията са Bayer Crop Science и DuPont Pioneer.

Синджента предлага средства за иновации в производството на растителни протеини
8020
 

Последни материали
Виж
Ще се представят над 100 производители
Безплатни 100 000 фиданки ще раздадат на фестивала „Семе българско”
Защо цветовете на разсада падат след засаждане на постоянно място?
Фермерите настояват за промени в Закона за застраховането
Градушка унищожи лозя и рози в село Баня, застраховките важат от първи май
Европейска асоциация за вълна
Бъдещи разговори в МЗХ
Отрязаните от украинската помощ производители на овес, ръж и тритикале очакват обезщетения
Румъния: Държавен служител е заподозрян в земеделска измама на стойност 561 000 евро
Свързани материали
Виж
Новият сорт показва желаният баланс от добив, устойчивост и качество на реколтата
Отлични отзиви от Виго за ранната реколта краставици в Петрич
Шест съвета как да спрете разпространението на ToBRFV
Далновидното решение за първо третиране в житни култури
Иновативни сортове от Синджента обещават успешна реколта в зеленчукопроизводството през 2024 г.
Салатата Канариоле е търсена от потребители и производители и през лятото
Новият сорт Виго за ефективна борба със зелената мозайка
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини