Начало » Пазари » Животинска продукция
03.05.2020 г.

Месопреработватели във Франция и Румъния разширяват производството

Въпреки ограничителните мерки покрай коронавируса търсенето расте
Месопреработватели във Франция и Румъния разширяват производството

Цените на свинете във Франция остават относително стабилни въпреки затварянето на ресторантите и свиването на износа, съобщи електронното издание EuroMeatNews. „От началото на сдържащите мерки на 17 март цената на свинското се задържа на добри нива с изключение на спада от 3,4 евроцента за килограм трупно месо на 23 април, но това е свързано по-скоро с 4-дневните работни седмици покрай празниците (1 и 8 май са официални неработни дни във Франция). При живите свине цените са се понижили с 5,4% между 16 март и 23 април”, се посочва в последния доклад на компанията за пазарни анализи и прогнози Genesus Inc.

Свиневъдството във Франция изглежда печели от постоянното търсене на вътрешния пазар и късите вериги за доставки. На практика „през март някои месопреработвателни предприятия увеличиха производството с 20-30%”, коментира Филип Майтроа, директор за френското подразделение на Genesus.

За подобно развитие на нещата се съобщава и в Румъния, където втората по големина кланица вв страната Abator Peris взе решение да инвестира 2 млн. евро в разширяване на производството заради нарасналото търсене на свежа продукция. Кланицата има договори за доставки с 46 местни ферми и зарежда с прясно свинско 24 магазина в Букурещ и хипермаркети в цялата страна. Досега зависимостта на Румъния от вноса на свинско достигаше 70%, но проблемите с логистиката в рамките на ограничителните мерки за борба с коронавируса и все по-доброто възприемане на местната продукция от населението на страната са на път да променят това съотношение. 

За разилка от положението в Европейския съюз пазарът на червени меса в САЩ е на път да се срине, след като в много местни заводи за преработка на месо бяха регистрирани болни от коронавирус. Валожи се президентът на страната Доналд Тръмп да активира закон от времето на Корейската война (1950-1953 г.), за да накара заводите да не затварят, каквито са изискванията при откриването на заразени работници. 

Месопреработватели във Франция и Румъния разширяват производството
14027
 

Последни материали
Виж
Проведе се мащабно обучение за разследване на отравяния на диви животни
Забраната за внос не е целяла подпомагане на местните производители
Турция се мъчи да пласира огромни запаси скъпа пшеница
Актуални данни за болестите и неприятелите
Заради сушата пшеницата е на втори лист, а ранната рапица – фаза „розетка“
Твърдата пшеница е изключението през сезона
ЕК сви рязко оценките за реколтите от мека пшеница, царевица и слънчоглед в ЕС
До 12 ноември
Само седмица да се запознаете с насоките при кандидатстване за млади, малки и нови фермери
Класическо кьопоолу
Свързани материали
Виж
Франция купува допълнително още два милиона ваксини срещу син език
С жътвата на царевицата нещата стоят още по-зле
Сеитбата на есенните зърнени култури във Франция върви със закъснение
Средствата са преведени от 16 до 18 октомври
Френските фермери получиха тавана на аванса за директните плащания - с 680 млн. лв. повече от 2023 г.
Производството на лешници във Франция се увеличава
Приемат се по-дребни зърна с по-ниско съдържание на нишесте
На преработвателите във Франция се налага да се справят с лошото качество на пшеницата
Производство на сливи във Франция, сортове, райони
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини