Начало » Пазари » Животинска продукция
03.05.2020 г.

Месопреработватели във Франция и Румъния разширяват производството

Въпреки ограничителните мерки покрай коронавируса търсенето расте
Месопреработватели във Франция и Румъния разширяват производството

Цените на свинете във Франция остават относително стабилни въпреки затварянето на ресторантите и свиването на износа, съобщи електронното издание EuroMeatNews. „От началото на сдържащите мерки на 17 март цената на свинското се задържа на добри нива с изключение на спада от 3,4 евроцента за килограм трупно месо на 23 април, но това е свързано по-скоро с 4-дневните работни седмици покрай празниците (1 и 8 май са официални неработни дни във Франция). При живите свине цените са се понижили с 5,4% между 16 март и 23 април”, се посочва в последния доклад на компанията за пазарни анализи и прогнози Genesus Inc.

Свиневъдството във Франция изглежда печели от постоянното търсене на вътрешния пазар и късите вериги за доставки. На практика „през март някои месопреработвателни предприятия увеличиха производството с 20-30%”, коментира Филип Майтроа, директор за френското подразделение на Genesus.

За подобно развитие на нещата се съобщава и в Румъния, където втората по големина кланица вв страната Abator Peris взе решение да инвестира 2 млн. евро в разширяване на производството заради нарасналото търсене на свежа продукция. Кланицата има договори за доставки с 46 местни ферми и зарежда с прясно свинско 24 магазина в Букурещ и хипермаркети в цялата страна. Досега зависимостта на Румъния от вноса на свинско достигаше 70%, но проблемите с логистиката в рамките на ограничителните мерки за борба с коронавируса и все по-доброто възприемане на местната продукция от населението на страната са на път да променят това съотношение. 

За разилка от положението в Европейския съюз пазарът на червени меса в САЩ е на път да се срине, след като в много местни заводи за преработка на месо бяха регистрирани болни от коронавирус. Валожи се президентът на страната Доналд Тръмп да активира закон от времето на Корейската война (1950-1953 г.), за да накара заводите да не затварят, каквито са изискванията при откриването на заразени работници. 

Месопреработватели във Франция и Румъния разширяват производството
14821
 

Последни материали
Виж
Нужен е робот за хранене
Фермерът Господин Иванов: Махам клетките за теленца, ще ги отглеждам в групи
Акция на WWF
Българите дариха противопожарни екипи на десетки доброволци
Искането не касае започналите работа
НАП: До 25 август зрелостниците трябва да платят 43,08 лв. здравна осигуровка
При горещини
Кубинска мана по краставиците
Сдружение от 6-ма производители
Фермери от Ихтиманско излизат със собствена марка брашно
Има увеличение на цените във всички групи растениевъдни култури
Индекси на цените на производител в селското стопанство
Свързани материали
Виж
Притесненията за последиците от сушата се оказват неоснователни като цяло
Качеството на меката пшеница от новата реколта във Франция е добро
Ваксината може да защити частта от стадото, която все още не е заразена
Франция масово ваксинира животните срещу Син език
Забраниха продажбата на 186 тона сирене от ферма във Франция
Сушата обаче влошава състоянието на царевица точно преди опрашването
Жътвата на пшеницата и ечемика във Франция върви изпреварващо
Огнище на заразна нодуларна кожна болест по говедата е открито във Франция
Въпреки слабото повишение на прогнозите спрямо майските очаквания
Франция очаква най-слабия износ на мека пшеница в историята на наблюденията
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини