Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
19.03.2020 г.

Кубота навлиза на руския пазар на трактори

Кубота навлиза на руския пазар на трактори

Японският производител на селскостопанска и промишлена техника Kubota Corporation обяви решението си да навлезе на руския пазар, съобщи електронното издание AgroXXI. Стремежът на компанията за разширяване на бизнеса на външните пазари заедно с ръста в производството и износа на зърнени култури в Русия, както и явното изоставане там на нивото на механизация в стравнение с останалите държави-износителки на селскостопанска продукция предопределиха решението на „Кубота” за навлизане на руския пазар.

Продажбите на трактори със средна мощност започват през пролетта чрез дилърска мрежа състояща се от 8 офиса. Догодина ще се включат още 2 дилърски офиса на търговско-маркетинговото представителство за Русия. Амбициозната цел на „Кубота” обаче е да покрие цяла Русия, като през 2025 г. да си извоюва дял от 10% от местния пазар в сегмента на тракторите със средна мощност

„Започваме развитието ни на пазара в Русия с тракторите със средна мощност, тъй като този сегмент заема над 20% от цели пазар на вносните трактори тук, при това в него няма видима конкуренция от страна на по-бюджетните машини руско производство. Очакваме нашата съвременна серия икономични, високопроизводителни и екологични трактори M7 (130-170к.с.), да предизвикат интерес от руските фермери”, коментира президентът на европейското подразделение на компанията Kubota Holdings Europe B.V. Казунари Шимокава.

За удачния пласмент местният екип залага на отговаряща на съвременните предизвикателства серия трактори и на възможността да предложат на руските производители комбинация от трактор и максимално пълен комплект съвместимо селскостопанско оборудване на Kverneland и Great Plains – вторият производител на селскостопанска техника, придобит от „Кубота” през 2016 г. При това компанията планира да подготви специално ценово предложение за подобен комплект и разработване на собствени финансови инструменти.

Серията трактори M7 включва модели с мощност 130, 150 и 170 к.с. които се произвеждат във френския завод на „Кубота”, открит през 2014 г. Тракторите са със съвременните 4-цилиндрови дизелови двигатели Кубота собствено производство V6108 TIEF5 с обем от 6,1 литра, които разполагат с възможност за увеличаване на мощността с 20 конски сили чрзе системата PowerBoost и не отстъпват на 6-цилиндровите двигатели от същия клас. За високата мощност на двигателя нивото на шум е изолиран максимално, както и относителният разход на гориво (понижението е до 7%). Моделите се предлагат с роботизирана скоростна кутия Powershift или с безстепенната KVT, както и с един от двата варианта на хидравлична система с аксиално-бутална помпа с мощност 110 литра в минута или със зъбна помпа с мощност 80 литра в минута.

„Да представяме Kubota на руския пазар е голяма чест и отговорност. Тук е моментът да направим аналогия с традициите в човешкото общество – докато децата растат и трупат знания и опит, родителите влагат в тяхното развитие и перспективно бъдеще, но настъпва ден, в който идва ред на децата да подкрепят своите родители. От 2012 г. Kverneland Group е в състава на Kubota Corporation, която инвестира в развитието на технически разработки, създаването на силно продуктово портфолио, както и в развитието на инфраструктурните ни обекти по целия свят. Оттогава нашата компания, засилвайки позициите си в Русия, показа високо ниво на компетентност и готовност да реализира отговорната задача в подкрепа на навлизането на компанията-майка на руския пазар”, заяви Робърт Цизак, генерален директор на „Кверенланд Груп СНГ”.

През 130-годишното си съществуване „Кубота” израсна от японски производител на метални тръби до един от най-големите производители на промишлено оборудване, включително на специализирани и селскостопански машини, трактори и цялостни водоснабдителни решения. Консолидираната печалба на компанията през 2018 г. достигна 1,547 млрд. евро, като над 68% идва от външните пазари. Бизнесът в европейските страни показва положително развитие – през 2019 г. оборотът е нараснал с 11% спрямо 2017 г., достигайки над 2 млрд. евро, като продажбите на трактори и селскостопанско оборудване осигуряват 43% от цялата сума. Значителна роля за това има развитието на инфраструктурни обекти в региона – освен тракторния завод във Франция през миналата година „Кубота” откри и център за иновации в Нидерландия.

Кубота навлиза на руския пазар на трактори
18905
 

Последни материали
Виж
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Свързани материали
Виж
Кубота на второ място по продажби на трактори
Агромашина Пазарджик бе домакин на новото обучение от Kubota, акцентирайки върху иновациите в селскостопанската техника
Кубота отново е в челната тройка на земеделската сцена за 2023 г.
Kubota Bulgaria зае второто място по регистрирани продажби на трактори в България
Kubota Bulgaria е спонсор на престижната Купа на България по прескачане на препятствия с коне
Kubota си сътрудничи в Югозападна Франция с Agri Sud-Ouest Innovation
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини