Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
21.02.2020 г.

Новото в пакетните предложения на „Байер“ при житни култури

Предложенията на „Байер Кроп Сайанс“ за 2020 г.
Новото в пакетните предложения на „Байер“ при житни култури

Изключително богата генетична банка за семена, иновативни продукти за растителна защита, дигитални технологии и индивидуални решения – това са четирите направления, в които експертите от „Байер Кроп Сайанс“ ще работят активно през 2020 година, така че да бъдат максимално полезни на земеделските производители. Това обяви търговският директор на „Байер Кроп Сайанс“ за България Жечо Мурзов при представянето на новите за тази година продукти на компанията в Правец. Амбицииите на екипа на „Байер“ са да станат категоричен лидер на българския пазар - особено там, където има потенциал за бъдещо развитие не само при хербицидите и фунгицидите при житни култури, а също и при семената за царевица и рапица.

Пред близо 400 фермери от Северна България мениджърът на „Байер Кроп Сайанс“ за групата държави България, Румъния и Молдова Паскал Каскуел открои и основните насоки в стратегията на компанията, една от които е и увеличението на експертния потенциал на „Байер“, така че търговските представители по места да работят с по-малък брой фермери – а това предполага и повече време за консултации на полето при възникване на климатични или друг вид проблеми за стопаните.

Ето и част от промоционалните пакети на компанията за житни култури, представени от Жечо Мурзов, Милен Мильов, Антон Янчев и др.

Първата новост при житни култури през 2020 г. е пакетът с новото технологично решение от Байер – Секатор Power®,което включва 2 литра Секатор плюс 10 литра Биопауър и 15 литра от фунгицида Солигор®. В това предложение ефектът на Секатор® е по-добър точно заради неговата комбинация със Биопауър®, чрез който се получава по- категорично действие върху трудните за контрол плевели, без това да се отразява на високото ниво на селективност на продукта. „Концепцията в този синхрон е уникална, защото земеделците биха могли да контролират по-трудни плевели,както и да използват разширения спектър на действие на Секатор Power®“, допълни Мурзов. И препоръча на фермерите да не увеличават разходите си с дози над 10 мл на декар, защото съвместно с Биопауър ефектът е изключително добър.

Другият акцент, поставен от експертите на „Байер“ е върху пакета от Солигор® и Пума® Супер, чиято комбинация дава възможност на земеделците да използват оригинален продукт на цената на генеричен, какъвто е Пума® Супер. „През миналата година независимо от това, че увеличихме доставките от този продукт спрямо 2018 г., той беше недостатъчен да задоволи търсенето от страна на хората“, обясни Мурзов.

По отношение на пакета Секатор Power + Фалкон, където Секатор® е в количество от 3 литра плюс 15 л Биопауър и 30 л Фалкон® новото през 2020 г. е, че фирмата добавя безплатно Биопауър, за да осигури позитивните характеристики.

Регионалният мениджър на „Байер“ за Северна централна и Западна България Милен Мильов представи и състоянието на есенниците, които в сравнение със същия период на миналата година е изключително добро. Пшениците в Северна България поникнаха нормално през ноември месец 2019 г., като „в момента посевите в по-голямата си част са във фаза братене“.

Сравнително топлата зима е причина и за поява на първите плевели, като вече се вижда теменужка, великденче, мак, подрумче и др. Според Мильов при очакваното затопляне през следващата седмица посевите могат да бъдат нападнати и от упорития див овес.

Специалистът срещу житно заплевеляване в пшеница на „Байер“,както и един от най-ефективните хербициди - Атлантис Флекс®, се справя успешно с най-упоритите житни плевели като власатка, овсига, райграс, див овес и др. Неслучайно фермерите и агрономи го определят като препаратът, който е „непоклатим като скала“.

„Това, което го отличава, е неговият механизъм на действие – от една страна чрез листно проникване благодарение на едно от активните вещества и през кореновата система – благодарение на пропоксикарбазона ние спокойно можем да наречем Атлантис Флекс® „специалистът срещу власатка“, посочи Антон Янчев, представителят на „Байер“ за Югозападна България. Като добави, че комбинацията от двете активни вещества плюс Биопауър гарантира успех срещу такива трудни плевели като власатка, овсига и райграс.

Янчев препоръча на земеделците да се обръщат към регионалните представители, когато искат да приложат точната доза, защото почвите и състоянието на посевите могат да бъдат съобразени индивидуално, към което се стремят и експертите на „Байер“.

Въпреки че Атлантис Флекс® е от два сезона на пазара, този хербицид тепърва ще бъде търсен от стопаните, защото „сме свидетели на нарастване на площите с трудните плевели“, поясни и Жечо Мурзов. С този хербицид ще може да се действа селективно - примерно и в комбинация със Секатор® - за да се получи по-широк спектър на действие върху широколистните плевели. „Дали заради вертикалните обработки, които се налагат, или заради различните условия на климата, но власатката все повече настъпва и затова този продукт ще бъде съвсем на място“, посочи още представителят за Югозападна България.

Предложението на „Байер“ за смесено заплевеляване при пшеницата през 2020 г. е с продуктът Пасифика® Експерт, който унищожава цяла гама от житни и широколистни плевели като райграс,див овес, овсига, теменужка, лепка, подрумче, здравец, мак, мъртва коприва и др.

Акцентът на „Байер“ от препаратите за широко приложение при царевицата, е върху пакета от хербидидите Капрено® и Мерлин® Флекс. Тази технология е разработена в български условия и дава най-добър резултат в практиката спрямо всичко останало, което има на пазара, посочи Жечо Мурзов. Благодарение на двата продукта царевицата е чиста от плевели не само в началната фаза на своето развитие чрез Мерлин® флекс, но съчетана с Капрено® на същата площ се удължава почвеното действие на Мерлин®, като се контролира и евентуално по-късно поникналите плевели. Прилагаме 25 мл почвено Мерлин Флекс и след това 25 мл с Капрено®, като по този начин полета остават чисти до жътва.

„Тази концепция сме я тествали в рамките на 3 години и за този период, сравнено с всичко останало като технология и продукти, Мерлин® с Капрено® дава най-добрия добив и най-високата печалба, защото имаме икономичен разход. Затова е най-рентабилната технология в царевица и това се оценява от земеделците, заключи Жечо Мурзов.

Изборът на „Байер“ за 2020 г. при фунгицидите

Новото в пакетните предложения на „Байер“ при житни култури
11948
 

Последни материали
Виж
Актуалният доклад за 2022 г. показва ръст в остатъчните вещества само при зеле, домати, марули, ечемик
С 25% повече храни в ЕС се проверяват за пестициди
Защо стволовете на овощните дървета се покриват с лишеи и мъхове?
Мнения
Красимир Кумчев: Революционни промени са нужни за отрасъла!
В конкуренция с преработващите предприятия на вътрешния пазар
Царевицата за износ от Украйна поскъпва на фона на спада в цените на превоза
За да овладее резкия ръст в цените на месото на вътрешния пазар
Турция планира временна забрана за износ на пилешко
Отговорността е на правителството и депутатите, категоричен е Димитър Шопов
Фермер отрича недостиг на мляко у нас, цели се внос на евтино сухо от Украйна
Свързани материали
Виж
Михаил Михайлов, регионален представител на „Байер Кроп Сайанс“ за Добрич
Есенните промоции на „Байер” се съчетават със застраховка рапица срещу непоникване при суша
Байер предвижда удвояване на пазарите си и въвежда регенеративно земеделие върху повече от 400 милиона акра
Промо пакетите на пазарния лидер не са за изпускане
Иновативната растителна защита от „Байер“ опазва пшеницата и в лоши години като тази
Първото издание на „Байер Агро Арена“ 2023 г. се проведе в землището на село Горна Митрополия
„Байер“ показа утвърдени формули за успешна защита на пшеница
Пазарният лидер в сегмента даде заявка за отлични резултати и през 2023 г.
„Байер“ представи схеми за категорична защита от житни и широколистни плевели в царевица
Зелен физиологичен ефект при пшеницата и ечемика
Как да получите 20 % допълнителен добив от дълго защитно действие и хармоничен, физиологичен ефект?
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини