Начало » Новини » Страната
20.02.2020 г.

Наградиха 40 нови и иновативни продукта на изложевията Винария, Фудтех и Вкусове от Италия

Проявата продължава до 23 февруари в палатите на Международния панаир в Пловдив
Наградиха 40 нови и иновативни продукта на изложевията Винария, Фудтех и Вкусове от Италия

Снимка: Международен панаир Пловдив

В конкурса „Нов продукт за българския пазар“за участници в изложенията „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“, които се провеждат в Международния панаир в Пловдив до 23 февруари 2020 година, бяха раздадени 36 награди, а в надпреварата за машини и технологии - още 4, съобщиха организаторите на проявата. Отличените висококачествени изделия са от 18 категории.

Най-много са призьорите в раздел „Напитки“ – общо 8. Сред тях са 15-годишна българска ракия, италиански ликьор от лимон и дафинов лист, най-награждаваната водка в света, диджестивно вино от арония и грозде с розова вода.

В  категория „Хранителни добавки с физиологичен ефект“ има 4 награди – за антипаразитен комплекс за детоксикация и за първия воден разтвор на прополис, които са  световна новост, за имуностимулиращ микс  и за суперхрана, която подхранва и прочиства организма.

Италианска паста от антична пшеница е едно от екзотичните предложения, достигнали до финала, наред с биопастет от шамфъстък, кафе от женшен, бонбони с трюфел, луканка с ром, млечни конци, перли и пръчици.

Претендентите за отличия в новия конкурс бяха 45, а рекордният брой победители се дължи на факта, че продуктите получиха високи оценки от комисията, съставена от експерти и представители на търговски вериги.

Награждаването се състоя по време на традиционната Вечер на изложителя  на 19 февруари в парк-хотел „Санкт Петербург“ в  Пловдив. Там бяха връчени отличията и на четиримата финалисти  в традиционния Конкурс за иновации, представени за първи път, в който участваха 15 изделия.

В раздел „Машини и технологии за производство на вина и спиртни напитки“ победителите са световни новости – резервоар в яйцевидна форма, изработен от дървесина и инокс, и софтуер за контрол на ферментация. В категорията за хранително-вкусовата индустрия  са наградени  машина за изпарване на кашкавал и уред за хигиенен и микробиологичен контрол за  10 секунди.

„Фактът, че толкова много фирми се състезаваха в конкурсите, говори за бързия темп на промени в тези отрасли. Участниците в трите изложения винаги изненадват с авангардни предложения“, заяви д-р Иван Соколов, генерален директор на Международен панаир  Пловдив.

Националният изложбен център даде специални награди  за фирми, които се представят на „Винария“ и „Фудтех“ повече от две десетилетия. Доайен е „Уни.ко“ с 25-годишно участие.

Отличените нови продукти може да се дегустират в Града на виното и деликатесите,  а технологичните иновации - да се видят в палата 10. По същото време се провежда и селскостопанското изложение АГРА.  Близо 650 фирми от 30 държави се представят на мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване в Международен панаир  Пловдив.

Наградиха 40 нови и иновативни продукта на изложевията Винария, Фудтех и Вкусове от Италия
7202
 

Последни материали
Виж
Последна справка на БАБХ
Разпространение на вредителите в посевите в страната
Открития
Добавяйки калций в почвата, се намалява отделеният въглероден диоксид
Изгодно финансиране на групи и организации на земеделски производители
Решения на ЕК
Бюджетът на ЕС за иновации в екология и цифров преход се увеличава с още 1,4 милиарда евро
БАБХ
Ново огнище на птичи грип в Асеновград
Разкриха измама на стойност 1,7 млн. евро, свързана с проекти за напоителни системи
Свързани материали
Виж
Отличия
Кирил Вътев връчи награда за “Инвеститор на годината” с принос за развитие на регионите
Отличия
Наградите за научни постижения в конкурса за иновации на Агра 2024
В надпревара с 4502 конкурента
Норвежко сирене от краве мляко със синя плесен е най-вкусното в света
Във второто издание на наградите на ЕС
ЕК обяви победителите в конкурса за биологични продукти
МОСВ
До 29 септември се кандидатства за наградата на ЕК „Натура 2000“
Panda Labs
Излъчен е победителят в младежката програма на WWF за бъдещето на храната
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини