Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
31.01.2020 г.

Печено къббе

Печено къббе

Избираме прясно заклано месо, измиваме го, подсушаваме и заедно с почистения лук прекарваме няколко пъти през месомелачка, за да се получи ситна кайма. Прибавяме смления черен пипер, сол, канела и кимион. Накисваме булгура за 15 мин, отцеждаме го и го смесваме с каймата. Прекарваме отново сместа през месомелачка, за да получим по-мека и еднородна кайма. Разстиламе така приготвената кайма в намаслена тавичка, заглаждаме с ножа и след това нарязваме на ромбчета. Печем ястието около 20 мин в умерена фурна. Поднасяме го топло с различни гарнитури - зелена салата, картофена салата с праз, зеле и моркови.

Продукти: 800 г крехко агнешко месо, лишено от мазнини, 1 к.ч. краве масло, 200 г ситен булгур, 4 глави лук, 1 ч.л. смлян черен пипер, канела, кимион, сол.

Печено къббе
7104

Последни материали
Виж
Помощта няма да се плаща авансово
Пълният списък на овцефермите, от които кланиците ще купуват агнета за празниците
Практика
Да отгледаме разсад по метода на фитилното поливане
Време е за краставиците - от средата на април почват сеитбите на открито
Обсъждания
Пълна каша с плащането „60 на 40” в земеделието, според фермери
По предложения на бранша
Групите на животновъдите ще колят само собствени животни за пазара
Проблем край Ветрен
„Напоителни системи“ са в аварийна готовност заради падналите валежи
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам