Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
30.12.2019 г.

Лукът не обича пресен оборски тор

Лукът не обича пресен оборски тор

Лукът е много чувствителен към киселинността на почвата. Освен това има високи изисквания към към плодородието на горния почвен слой, където е разположена неговата коренова система. Той предпочита неутралните почви с рН 6.7-7.4. Препоръчва се лукът да се тори с прегорял оборски тор. Азотните торове и торфът му влияят зле.

Какво трябва да знаем за крушата

Лукът не обича пресен оборски тор
7283

Последни материали
Виж
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 30 юни – 3 юли 2020 година
Само купувачите на царевица на борсата коригираха офертите си
Според последната прогноза на Организацията за земеделие и прехрана
Рекордна реколта и световни наличности от зърно през 2020/21 г.
Документите се подават по електронен път до 30 септември
Започна приемът по подмярката за инвестиции в животновъдните стопанства
Промяната е само в начина на предоставяне на помощта заради несъгласието на ЕК
МЗХГ представи пред бранша предложение за подпомагане по подмярката COVID1
ДФЗ извърши проверки на място по почти 65 на сто от подадените заявления
Картофопроизводителите получиха близо 1,8 млн. лева за борбата с телените червеи
Умъртвяват още 174 000 контактни носачки в обекта
Огнището на птичи грип в Асеновград е третото в обекти на една фирма за 14 месеца
Свързани материали
Виж
Домашни лучени кръгчета
Полезни съвети
Лукова нематода – мерки за профилактика и борба
Сега може да сложите разсада
Отгледайте си воден лук
Малката градина
Може ли да отглеждаме заедно чесън и лук – особености и технология
При акция на ОДБХ, икономическа полиция и НАП
Затвориха цех за разфасоване на птиче месо в Луковит с над 82 тона продукти с изтичащ срок
Пълнен лук по ориенталски
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам