Внимателно измиваме картофите и разрязваме всеки на четири. Смесваме 2 с.л. олио със сол и смлян черен пипер, добавяме към картофите и разбъркваме добре. Нареждаме картофите в постлана с фолио тавичка и ги печем във фурната 25 мин на 180 градуса. Разрязваме в месото джоб. Нарязваме ябълките на дребно, градинския чай – на ситно. Половината подправка смесваме с ябълките и смачкания чесън. С тази смес напълваме джоба на месото и завързваме. Обвиваме месото с бекона, поръсваме със сол и черен пипер. Останалите ябълки слагаме върху картофите и ги напръскваме с останалото олио. Прибавяме и месото в тавичката, сипваме малко вода и печем още 25 мин.
Продукти: 600 г картофи, 600 г обезсотено свинско месо (цяло парче), 4 с.л олио, 2 ябълки, 8 клонки градински чай, 2 скилидки чесън, 6 парчета бекон.