Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
17.06.2019 г.

Засяваме късните зеленчуци

Засяваме късните зеленчуци

През месец юни се засява  разсадът за късно зеле и късен карфиол. Подходящо време за сеитба е  до средата на месеца. През втората половина на месеца се засажда праза при междуредово разстояние 25-30 см и 15-20 см вътре в реда.

Засяват се и морковите за късно полско производство при междуредово разстояние 30-35 см и посевна норма 60-70 г. на 100 кв.м.

Подготвят се и лехите за засяване на семената от късни сортове домати до 5-8 юни, а за производство на разсад от главесто зеле - до 10-15 юни.

Семената за късните краставици се засяват на постоянно място  в гнезда или на редове, през втората половина на месеца.

 

Засяваме късните зеленчуци
16421

Последни материали
Виж
Съвет на министрите на земеделието на ЕС
България е за запазване на подкрепата на дребните фермери в новата ОСП
Стартират информационни дни за представяне на новооткрити мерки по Програмата за морско дело и рибарство
Предстоящо
Поредно издание на фермерския фестивал в София
Специализираната прокуратура проверява фонд „Земеделие“ заради делото срещу Миню Стайков
Предстои подписване на споразумението
ЕС и САЩ се договориха за внос на говеждо месо без хормони в Европа
Регистрирани са и ново огнище в област Плевен, и нов случай при диви свине в област Добрич
БАБХ потвърди ново огнище на Африканска чума в област Враца
Свързани материали
Виж
Шарена чорба
Всяка пролет един и същи проблем
Градинари от Южна България на протест заради срива в цените
Болести по зеленчуците
През юни зеленчуците се нуждаят от пръскане
Изкупни цени на зеленчуци, тенденции
Семинар за зеленчукопроизводители ще се проведе в Хасково
Прекалената бюрокрация лишава учениците в Белгия от плодове и зеленчуци
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам