Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зеленчуково ястие за зимата

Синор.БГ / 14.08.2025 г.
Зеленчуково ястие за зимата

Нарязваме патладжаните на кръгчета с дебелина 1 см, посоляваме и оставяме да престоят 2 часа. Леко отцеждаме и ги запържваме в олио. Нарязваме камбите и пиперките на малки парченца, които също запържваме в олио. Нарязваме лука на кръгчета и го изпържваме до златисто. Настъргваме обелените домати и при непрекъснато бъркане ги варим, докато намалят обема си наполовина. Прибавяме 150 мл олио, захарта, оцета, дафиновия лист и сол на вкус. Слагаме патладжаните, камбите, пипера и лука. Загряваме сместа до кипване и веднага пълним в буркани. Затваряме ги херметически и стерилизираме 40 мин.

Продукти: 2,5 кг патладжани, 2,5 кг червени камби, 2 кг зелени пиперки, 1 кг лук, 6 кг червени домати, 3-4 ч.ч. олио, 1 к.ч. оцет, 1 к.ч. захар, 3-4 дафинови листа, сол

Зеленчуково ястие за зимата
5584
 

Последни материали
Виж
До тук ЕК е раздала 178 млн.
МЗХ очаква отговор от Брюксел за европейска помощ за царевицата
Законодателни промени
Пакет Омнибус ускорява въвеждането на пестициди и маха дневниците за третиране
За периода от 2022 до 2024 г.
Доходите в земеделието се сриват: Аграрният доклад показва тревожни данни
Заедно с Винария и Фудтех
Пловдивският панаир подготвя селскостопанската изложба АГРА 2026
Статистика
Спад при всички животни, дори в свиневъдството
МОСВ
Комбинирани карти на риска от наводнения обединяват кадастър и сателитни данни
Свързани материали
Виж
Спагети с кайма и зрял боб
Говеждо с боб и прясно зеле
Касуле
Зрял фасул с тиква
Лозови сарми с леща
Леща по манастирски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини