Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
04.06.2019 г.

Агро Скай с огромна изненада за малките фермери с тракторите Solis

Илияна Лефтерова, изпълнителен директор на „Агро Скай“:
Агро Скай с огромна изненада за малките фермери с тракторите Solis

На пролетното изложение БАТА АГРО в Стара Загора традиционният вносител на големите канадски машини с марката VERSATILE - „Агро Скай“ изненада малките земеделски производители с обособения специално за тях кът, разполагащ с всички модели трактори на индийския производител на техника „Солис“ (Solis).

Пред Синор.БГ изпълнителният директор на „Агро Скай“ Илияна Лефтерова очерта особеностите на пазара и наблегна на новостите, които компанията ще предложи на пазара през 2019 г.

 

- Г-жо Лефтерова, как малките фермери оценяват индийските трактори с марката Solis, които компанията ви предлага?

Най-големият индийски производител на селскостопанска техника „Солис“ (Solis) стъпи за първи път в Европа преди пет години, което беше огромен риск предвид взискателността на европейските потребители. Въпреки че компанията беше напълно непозната на пазара на техника, още тогава бяха продадени хиляда машини в рамките на една година. Най-големият ръст обаче се постигна през 2018 г., когато „Солис“ се превърнав една от най-бързо развиващите се фирми на европейския пазар с продадени 5 042 трактора само за една година.

Данните са доста обнадеждаващи, като се знае, че пазарът в Европа е взискателен и труден.

- Какви са основните характеристики на тракторите?

Техниката на „Солис“ е със задвижване четири по четири, с мощност на двигателите от 20 до 90 конски сили. Продават се с разнообразен инвентар, като ротаватори, култиватори, дискови брани, плугове и всичко останало, необходимо за окомплектоване на една пълна линия. Важното е, че „Солис“ се развива и до края на годината се очаква в ЕС да бъде сертифициран и тракторът от 110 конски сили. Освен това те направиха и централен склад в Германия, така че доставката на резервни части да става в рамките на 24 часа.

По време на БАТА АГРО 2019 г. особен интерес представляваха машините за зеленчукопроизводители и за овощари, като специализираната серия трактори 75 NARROW за лозаро-овощарски приложения беше и с промоционална цена.Този трактор е 75 конски сили и четирицилиндров мотор. С кабина и климатик по време на изложението го предлагахме за 40 хиляди лева без ДДС, което беше изключително приемливо за фермерите. Машината, изложена на щанда беше договорена по време на панаира и доставена в първия работен ден след изложението на нейният собственик!

Малките трактори с мощност от 26 до 50 коня пък са достъпни за хора, които обработват между 2 и 5 декара, защото лесно обработват селскостопански имоти или градините на крайградските вили. В Западна Европа те станаха много популярни, защото общините ги купуват масово за поддържане на зелените площи и градинки. Очакваме подобен интерес и от нашите общински управи.

Най-малките трактори от 20 конски сили са с цена от 12 800 лв. без ДДС, а най-търсеният модел е 26 конски сили с цена от 14 900 лв. без ДДС. По-големите тракторчета от 50 коня пък струват 23 800 лв.,

- Колко машини Solis бяха продадени през миналата година на българския пазар?

През 2018 г. продадохме 15 трактора, но от началото на тази година се отбелязва чувствително по-голямо търсене, затова и очакванията ни са значителен ръст в продажбите през 2019 г. Българските фермери купуват основно трактори за лозаро-овощарска дейност и зеленчукопроизводство, както и за общински приложения и почистване на зелените площи. Гаранцията на техниката е три години, което е доказателство за качеството на техниката.

На изложението в Стара Загора обособихме машините на „Солис“ в отделен сектор, така че клиентите да имат цялостен поглед върху това, което предлагаме. Целта беше по-малките земеделски производители и хоби фермери да разгледат спокойно нашите предложения и да направят своя избор.

- Кои са другите новости, предлагани от „Агро Скай“ на пролетното изложение в Стара Загора?

Сред акцентите ни е екологичната линия машини с марката Fimax, предлагана от лидера в производството на селскостопанска техника в Турция. Като качество тези ремаркета напълно съответстват на световните образци и са оценени от потребителите. Тази продукция е търсена основно за животновъдни ферми, но се ползва и в растениевъдството и в строителството. Големият плюс е, че още първите дни от изложението в Стара Загора ние реализирахме продажби на тази техника.

За първи път тази година на щанда на „Агро Скай“ изложихме и машини на друга реномирана турска компания „Паласоглу“, създадена още през 1955 г. Заводите са специализирани в производството на ремаркета и цистерни за пренос на течни продукти, горива, тороразпръскващи системи и др. Политика на нашата компания е да предлагаме на пазара само техника с високо качество, затова очакваме и марката „Паласоглу“ да бъде оценена от нашите фермери.

Интервюто взе: Екатерина Стоилова „ “

Агро Скай с огромна изненада за малките фермери с тракторите Solis
22050
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Кубота представя трактор с мощност 22 к.с. в гамата Escorts-Kubota
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Кубота на второ място по продажби на трактори
Новият Quadtrac 715 на Case IH спечели поредна международна награда
„Тайтън Машинъри България“ с нов търговско-сервизен център в Шумен
Кубота отново е в челната тройка на земеделската сцена за 2023 г.
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини